На Буковині викрили правоохоронця, який за понад шість тисяч доларів допомагав ухилянтам тікати з країни

Пошук
UA EN

На Буковині викрили правоохоронця, який за понад шість тисяч доларів допомагав ухилянтам тікати з країни

Поділись новиною:

У неділю, 12 травня, на Буковині викрили правоохоронця, який допомагав військовозобов’язаним незаконно потрапити за кордон. Чоловіка затримали «на гарячому» після отримання коштів від чергового охочого нелегально покинути країну.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

У ДБР зазначають, що зловмисник пропонував охочим виїхати з України перевезти їх повз блокпости до кордону на власному автомобілі. Надалі, маючи інформацію про чергування і маршрути руху прикордонних нарядів, він пояснював чоловікам маршрут для пішого перетину кордону з Румунією.

Коштувала така «послуга» по 6,5 тис. доларів США з кожного клієнта.

Відтак, фігурант підозрюється в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні їх вчиненню порадами і вказівками, вчиненому службовою особою з використанням службового становища, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Нині вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Вказане правопорушення карається позбавленням волі на строк від 7 до 9 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Чернівецькій області прикордонники затримали дев’ятьох військовозобов’язаних чоловіків, які намагалися незаконно потрапити за межі України.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано