На Буковині видали понад 5 тисяч дозволів для перебування у прикордонній смузі: хто найчастіше звертається

Пошук
UA EN

На Буковині видали понад 5 тисяч дозволів для перебування у прикордонній смузі: хто найчастіше звертається

Поділись новиною:

Від початку березня у Чернівецькій області видали понад 5 тисяч дозволів на перебування у прикордонних зонах. За допусками найчастіше звертаються компанії, які працюють у 5-кілометровій прикордонній смузі.

Про це журналістам С4 розповів помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв.

«Основна категорія, яка приходить до нас зі своїми заявами, це ті люди, які працюють у прикордонних смугах – приватні і державні компанії. На другому місці люди, які їдуть до когось в гості, або на відпочинок, бо зараз вже літо. Почався туристичний сезон, і люди, які не хочуть мати неприємностей, активно готуються і подають заяви», – зазначив помічник начальника Чернівецького прикордонного загону.

Водночас, за словами Заруднєва, місцеве населення за дозволами звертаються не так часто.

Щоб отримати дозвіл на перебування у прикордонній зоні, потрібно звернутися до прикордонного загону або до сільської чи міської ради територіальної громади.

«Для фізичних осіб потрібні копії, що посвідчують особу і громадянство. Для юридичних осіб-підприємців – це документи, що посвідчують право займатися певною діяльністю. Якщо подаєте колективну заяву на дозвіл для працівників підприємства, для кожного потрібен документ, що посвідчує особу. Іноземцям також потрібне документ, що посвідчує особу, а також документ, що посвідчує законність перебування в Україні», – пояснив Ігор Заруднєв.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які населені пункти належать до прикордонної смуги у межах Чернівецької області.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано