На Буковині від початку року зафіксували 12 випадків продажу полуниці з перевищеним рівнем нітратів

Пошук
UA EN

На Буковині від початку року зафіксували 12 випадків продажу полуниці з перевищеним рівнем нітратів

Поділись новиною:

Від початку 2024 року у Чернівецькій області зафіксували 12 випадків продажу полуниці з перевищеним рівнем нітратів. На прилавки ягода потрапила із Закарпаття та Буковини.

Про це журналістам С4 розповів заступник директора регіональної лабораторії ГУ Держспоживслужби у Чернівецькій області Олександр Гончаров.

Фахівці лабораторії Держпродспоживслужби на ринках щодня перевіряють продукцію, у тому числі й полуницю. Нині, зазначають у відомстві, на ринок зайшли ягоди з Чернівецької і Закарпатської області.

Олександр Гончаров каже, що у травні в області фіксували перевищення нітратів у ягоді на Сторожинеччині.

«Були чотири експертизи полуниці. Одна проба була з колишнього Новоселицького району, а три інші – з Закарпаття. У полуниці перевищення було до 101 мг/ кг», – говорить заступник директора регіональної лабораторії ГУ Держспоживслужби.

Нормативно-допустимою концентрацією нітратів у полинці є 60 мг/кг. У разі перевищення – продукцію знімають з реалізації, обробляють і повертають власнику.

На чернівецьких ринках нині домашню полуницю продають по 100 грн за кг. Утім, скаржаться продавці, охочих придбати ягоду не дуже багато. Експерти ж радять перед вживанням обов’язково промити полуницю кип’ятком, щоби змити з неї пестициди.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано