На Буковині у шести громадах працюватимуть консультанти програми ментального здоров’я «Ти як?»

Пошук
UA EN

На Буковині у шести громадах працюватимуть консультанти програми ментального здоров’я «Ти як?»

Здоров'я
01.08
15:20

Поділись новиною:

У шістьох територіальних громадах Чернівецької області працюватимуть консультанти Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Йдеться про Чернівецьку, Вижницьку, Глибоцьку, Сторожинецьку, Сокирянську та Хотинську громади.

Про це повідомила регіональна координаторка проєкту в Чернівецькій області Світлана Бостан, пише С4 з посиланням на Чернівецьку ОВА.

За її словами, консультанти проводитимуть інформаційно-просвітницьку кампанію, а також тренінги щодо стресостійкості, запобіганню емоційному вигоранню, зняття стану тривожності, різні вебінари, виставки та інші заходи під час яких буковинці зможуть навчитися долати стрес та допомагати іншим турбуватися про своє ментального здоров’я.

«Також на Буковині ми провели картування соціальних послуг серед структурних підрозділів у сфері охорони здоров’я, освіти, молоді і спорту, культури, соцзахисту, міжнародних організацій, аби визначити які в кожній територіальній громаді мешканці можуть отримати кваліфіковані послуги з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Це дослідження допомогло нам дізнатися, де в нас є прогалини, в яких ТГ, де нам потрібно підсилити ту чи іншу сферу діяльності для того, щоб мешканці громад могли отримувати кваліфіковані послуги», – зазначила Світлана Бостан.

В ОВА додали, що торік Чернівецька область першою в Україні започаткувала практику проведення «Днів ментального здоров’я» у територіальних громадах області, яку продовжать і цього року.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Буковина долучилася до проєкту зі встановлення мобільних реабілітаційних модулів – просторів для фізичного та психологічного відновлення людей, які постраждали внаслідок російського вторгнення.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Як у Чернівцях завершувалися XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фото)
У Чернівцях завершилися XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz. Зокрема, в останній день читань можна було почути публічне інтервʼю Романа Кравця із Юрієм Андруховичем, побувати на презен...
На Буковині правоохоронці розслідують ймовірне самогубство 16-річної школярки
Поліція у Чернівецькій області розслідують ймовірне самогубство 16-річної дівчини із села Клішківці. Її тіло знайшли на території домогосподарства 6 вересня. Про це журналістам С4 повідомили у від...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано