На Буковині прокуратура через суд намагається повернути землю, за яку кілька років не платили оренду

Пошук
UA EN

На Буковині прокуратура через суд намагається повернути землю, за яку кілька років не платили оренду

Поділись новиною:

На Буковині прокуратура вимагає від орендаря повернути у комунальну власність землі водного фонду вартістю понад 1 млрд грн, за яку він не сплачував декілька років.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецьку обласну прокуратуру.

Прокурори встановили, що у 2002 році підприємцю у платне користування передали земельну ділянку водного фонду, яка розташована в урочищі «Путринецьке» колишнього Кельменецького району, загальною площею понад 31 га, орієнтовною вартістю понад 1 млрд грн.

Надалі, у зв’язку з тим, що земельна ділянка охоплювала дві територіальні громади, її було поділено на 19,9 га – закріплених за Лівинецької сільською радою та понад 11 га – за Кельменецькою селищної радою Дністровського району.

«Відповідно до умов договору, орендар мав здійснювати плату за користування землею до бюджетів цих двох громад. Однак, з 2021 по 2024 рік, він не здійснив жодного платежу за користування землею», – повідомляють в прокуратурі.

Відтак, Дністровська окружна прокуратура звернулась до суду з позовною заявою в інтересах держави в особі Лівинецької сільської та Кельменецької селищної рад до фізичної особи-підприємця  про розірвання договору оренди земель водного фонду та зобов’язання повернути їх у комунальну власність.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Буковині прокуратура через суд зобов’язала облаштувати укриття в Горішньошеровецькій громаді.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Міноборони запускає застосунок, в якому військовозобов’язані зможуть оновити свої дані: як він працює
З 18 травня в Україні набирає чинності оновлений закон про мобілізацію, згідно з яким всі чоловіки віком від 18 до 60 років протягом 60 днів, тобто до 16 липня, повинні оновити свої облікові дані. Дл...
Війна
17.05
14:38
У Чернівцях протягом чотирьох днів можна буде здати кров для ЗСУ: яких груп потребують
У Чернівцях з 17 до 20 травня збиратимуть кров для українських захисників. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр служби крові. Фото: pixabay Зазначається, що на ці дати ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано