На Буковині нетверезий водій намагався підкупити поліцейських: яке покарання йому загрожує

Пошук
UA EN

На Буковині нетверезий водій намагався підкупити поліцейських: яке покарання йому загрожує

Поділись новиною:

У Чернівецькому районі 63-річний чоловік намагався підкупити поліцейських, аби уникнути відповідальності за водіння в нетверезому стані. За такі дії йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Інцидент трапився 4 лютого в селі Магала, де патрулюючи територію обслуговування, правоохоронці зупинили за порушення правил дорожнього руху автомобіль, яким керував 63-річний житель села Горбова.

Під час спілкування поліцейські помітили у водія явні ознаки сп’яніння та запропонували йому пройти тест на освідування. Однак буковинець відмовився проходити освідування на алкотестері та за непритягнення його до адміністративної відповідальності запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду.

Правоохоронці відмовилися від грошей і попередили буковинця про кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством за такі дії.

Проігнорувавши застереження, зловмисник поклав кошти до службового автомобіля. Тоді поліцейські зафіксували кримінальне правопорушення та викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка задокументувала протиправні дії чоловіка.

Відтак, півробітники групи реагування склали на кермувальника адміністративні матеріали за статтею 122 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) та статтею 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відомості про правопорушення слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше ми писали, що чернівчанина разом зі спільниками підозрюють в ухиленні від сплати понад 2,2 млн грн митних платежів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано