На Буковині наразі проживає понад 80 тисяч внутрішньо переміщених осіб, — Запаранюк

Пошук
UA EN

На Буковині наразі проживає понад 80 тисяч внутрішньо переміщених осіб, — Запаранюк

Війна
07.01
12:21

Поділись новиною:

За даними Чернівецької обласної військової адміністрації, станом на кінець 2023 року на Буковині проживає понад 80 тисяч вимушено переселених осіб. Більшість з них – понад 36 тисяч – діти.

Про це журналістам С4 у «Підсумках 2023 року» розповів начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк.

За словами Запаранюка, в ОВА немає інформації щодо того, яка частина з вимушених переселенців підпадає під мобілізацію або є військовозобов’язаними.

«Це знаходиться на совісті тих вимушено переселених осіб, які приїхали до нас і мали би стати одразу на облік в центрі комплектування», – зауважив начальник ОВА.

Яка ситуація з житлом

Руслан Запаранюк зазначив, що торік у Чернівецькій області облаштували та відремонтували достатньо багато приміщень для розміщення ВПО. Йдеться про понад 37 локацій, ремонт яких проводили спільно з міжнародними партнерами.

Наразі військова адміністрація спільно з територіальними громадами шукають земельну ділянку, на якій планують збудувати багатоквартирний будинок для потреб внутрішньо переміщених осіб, а також для забезпечення житлом військових, які повертаються на Буковину з фронту.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Кабінет Міністрів збільшив строки й розміри надання компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано