На Буковині на понад пів року заборонили ловити раків: у чому причина

Пошук
UA EN

На Буковині на понад пів року заборонили ловити раків: у чому причина

Поділись новиною:

У Чернівецькій області з 1 грудня 2023 року й до 30 червня 2024 року діятиме заборона на ловлю раків. Такі обмеження запровадили з метою забезпечення охорони цього виду водних біоресурсів.

Про це інформує С4 із посиланням на Чернівецький рибоохоронний патруль.

За вилов раків під час заборони передбачене покарання від адміністративного штрафу до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки в розмірі 3 332 грн за кожного виловленого рака.

Зазначається, що обмеження дозволять забезпечити охорону раків під час їхнього природного відтворення, а також створити сприятливі умови для виношування ікри та збільшення запасів у водоймах.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Буковині виявили двох порушників, які незаконно ловили рибу на понад 130 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано