Міський голова Чернівців Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

Міський голова Чернівців Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)

Політика
03.04
14:07

Поділись новиною:

У середу, 3 квітня, міський голова Чернівців Роман Клічук провів традиційну щомісячну пресконференцію і підсумував діяльність міста у березні.

Журналісти С4 зібрали для вас головні заяви.

Розпочав мер міста з допомоги Збройним силам України. За його словами, минулого місяця міська рада передала військовим 160 дронів, а ще 5 млн грн додатково виділили на закупівлю 125 квадрокоптерів.

На облаштування ліфтів у військовому госпіталі Чернівців виділили понад 4 млн грн. Це дозволить забезпечити належні умови для реабілітації поранених захисників.

Для масштабної реконструкції чернівецького водогону місто отримало першу партію великогабаритних труб. Невдовзі мають розпочати їх монтаж на аварійних ділянках.

Також у березні Чернівці отримали в подарунок від Будапешта п’ять автобусів. Нині вони проходять технічне обслуговування, після чого вийдуть на комунальні маршрути міста.

Доступ чернівчан до стадіону «Буковина»

Мешканцям Чернівецької громади нададуть безкоштовний доступ до стадіону «Буковина». Вони зможуть займатися лише на доріжках стадіону, а не на футбольному полі через його дороговартісне утримання.

«Усі ті люди, які займалися бігом чи пробіжками, вони матимуть можливість протягом цієї оренди (5 років — ред.) займатися вільно на стадіоні», — сказав очільник міста.

Куди зник хрест із Центральної площі

Розповів Роман Клічук і про те, чому з Центральної площі прибрали дерев’яний хрест. За його словами, зробили це, оскільки він був у аварійному стані.

«За 10 років він практично згнилий, міг у будь-який момент впасти», — прокоментував очільник міста.

Роман Клічук нагадав, що хрест на площі встановили ще у 2014 році без дозволу. На його місце у міській раді поки нічого не планують розміщувати.

Скасування двох автобусних маршрутів

Мер Чернівців пояснив, чому в місті відсьогодні більше не курсують автобуси №11 та №12. За його словами, 2 квітня із приватним перевізником закінчився договір і продовжувати його не стали, оскільки ці маршрути дублюють тролейбуси №6А та №8А, а також автобус №23.

Що Чернівці втратили після перерозподілу військового ПДФО

Розповів Роман Клічук і про те, наскільки відчутна нестача коштів у місцевому бюджеті через перерозподіл військового ПДФО.

«Відчутно, звісно. Йдеться про 700 мільйонів гривень, які ми мали б отримати. Ще з 1 жовтня ці суми йдуть у центральний бюджет, і, відповідно, уже там розподіляються на військових», — сказав міський голова.

Очільник міста додав, що це великі суми, але попри це міська рада за можливості перекриває запити від військових і допомагає українській армії.

Ремонт скверу в центрі міста

Одним відремонтованим сквером у Чернівцях може стати більше. Йдеться про сквер імені Міхая Емінеску. За словами міського голови Романа Клічука, зробити це планують за кошти бізнесу.

«Ми звернулися до бізнесу й отримали згоду. Зараз зробимо кошторис на лавиці й освітлення. Вже є сам проєкт, він погоджений архітектором. На цій локації з’явиться KFC, ми ще звернемося до цієї компанії. Думаю, що спільно ми знайдемо кошти і відкриємо ще один красивий сквер», — сказав Клічук.

Мер додав, що ремонт наразі перебуває лише на етапі планування, тож гарантувати, що його проведуть, не може.

Відключення води через ремонт водогону

У квітні в Чернівцях через ремонт водогону можливі планові відключення води. Як повідомив міський голова Роман Клічук, розпочнуть роботи одночасно на декількох ділянках, щоб відключень було якомога менше.

«Підрядники будуть працювати і вдень, і вночі на ділянках, де відбуватимуться відключення. Вони не можуть сказати чи це буде день, чи це буде пів дня, чи, можливо, два дні. Але ми зробимо все, щоб це було планово», — сказав мер під час своєї пресконференції.

Виправлення недоліків на відремонтованих вулицях

Також міський голова Роман Клічук розповів про те, що пошкодження на вулицях, які з’явилися після їхнього ремонту, будуть виправляти самі підрядники. За його словами, робити це підрядники будуть за власний кошт у період, передбачений гарантією (від 5 до 10 років).

«Є компанії, які погоджуються, а є компанії, які, на жаль, не погоджуються. На них ми подаємо в суд. З однією такою компанією, яка ремонтувала тротуари на вулиці І. Франка, ми вже виграли апеляцію, і суд зобов’язав їх до кінця квітня перекласти плитку. І це буде з кожним підрядником який зробить щось неякісно», — наголосив мер міста.

Пішохідний центр міста

Насамкінець мер Чернівців повідомив про те, що поступово у центрі міста з’являтимуться пішохідні вулиці.

«Розпочнеться все з вулиці Заньковецької. Це буде перший проєкт. Це складно і для чернівчан, і для руху. Ми розуміємо, що це потрібно робити, але не так швидко», — зазначив посадовець.

Мер додав, що міська рада має намір зробити весь центр Чернівців пішохідним, але коли це буде можливо, наразі невідомо.

«Для цього потрібні додаткові паркінги, роз’їзди, громадський транспорт. Усе має йти паралельно», — підсумував Роман Клічук.

Фоторепортаж: Тарас Піц.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано