ЧТУ буде оскаржувати рішення Держаудитслужби щодо порушень при закупівлі пального

Пошук
UA EN

ЧТУ буде оскаржувати рішення Держаудитслужби щодо порушень при закупівлі пального

Поділись новиною:

Чернівецьке тролейбусне управління не погоджується з висновками аудиторів про те, що підприємство незаконно витратило 1,3 млн грн при закупівлі палива.

Про це під час преспідходу повідомив директор КП «Чернівецьке тролейбусне управління» Петро Лисак, передає С4.

Фото архівне

Що сталося

Аудитори Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області перевірили підприємство і встановили, що нібито ЧТУ уклало додаткові угоди щодо збільшення ціни за літр дизельного палива, зокрема, без документального підтвердження коливання ціни на ринку та у більшому розмірі, ніж передбачено умовами основного договору.

Унаслідок цього, переконані фахівці, підприємство недоотримало 29994,56 л палива, чим заподіяно матеріальної шкоди на суму понад 1,3 млн гривень.

Що кажуть у тролейбусному управлінні

Директор підприємства Петро Лисак каже, що фахівці перевіряли період у 2023 році, коли відбувалося стрімке зростання ціни на паливо, і, відповідно, його вартість змінювалася.

«При розрахунках фахівець служби взяв період, коли паливо вартувало значно нижче відносно того періоду, коли воно нами закуповувалося», – прокоментував Лисак.

За його словами, у середньому підприємство зекономило 11% від вартості палива, тобто 1,2 мільйона гривень.

«До прикладу, при розрахунку не бралися до уваги акти зміни ціни на паливо, і, якщо середня ціна в Чернівецькій області була 53 грн, то управління нараховує нам 43,5 грн. Ми нібито мали купляти його по 43,5 грн. Ми на той час купляли паливо по 48 грн. Тобто 5 грн ми для підприємства економили. Коли паливо було вже 50,55 грн, також за 43 грн ми мали купляти. Ми його купували за 50,5 грн. Коли ціна палива стала 56,45, ми також мали, за висновками, купувати по 43,5, коли вартість палива була 50,5 грн. Тобто 6 грн на літрі палива ми зекономили», – говорить директор тролейбусного управління.

Петро Лисак додав, що підприємство не погоджується з цим актом і буде оскаржувати його.

«Рішення будемо виконувати, але однозначно доведемо, що ми правомірно уклали угоду і з нашого боку не було таких порушень, як це відображено в акті», – зазначив посадовець.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

В Україні вшановують пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу
18 травня — 80 років від депортації кримських татар, яке стало одним із найбільших злочинів радянського режиму, вчинених ним під час Другої світової війни. Про це повідомляє С4 із посиланням на Ук...
Міноборони запускає застосунок, в якому військовозобов’язані зможуть оновити свої дані: як він працює
З 18 травня в Україні набирає чинності оновлений закон про мобілізацію, згідно з яким всі чоловіки віком від 18 до 60 років протягом 60 днів, тобто до 16 липня, повинні оновити свої облікові дані. Дл...
Війна
17.05
14:38
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано