Матей, Едера та Ляля: якими незвичними іменами називають новонароджених дітей на Буковині

Пошук
UA EN

Матей, Едера та Ляля: якими незвичними іменами називають новонароджених дітей на Буковині

Поділись новиною:

З січня по травень 2024 року у Чернівецькому РАЦСі зареєстрували 2369 новонароджених дітей. Найпопулярніші імена якими називають малюків – Матей, Едера, Ляля, Рея, Кая.

Про це журналістам С4 розповіла начальниця відділу ДРАЦС у Чернівецькій області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Аліна Корчак.

У 2023 році буковинці здебільшого називали новонароджених церковними іменами, тоді як у 2024 батьки обирали імена для малюків старословʼянські.

«Найпоширенішими іменами для хлопчиків у 2024 році залишалися Артем, Андрій, Іван Олександр, Макар, Микола, Дмитро, Володимир, Владислав, Лука, Матвій, Веніамін. Серед дівчат: Анна, Анастасія, Софія, Соломія, Вероніка, Вікторія, Марія та Катерина», – говорить Аліна Корчак.

Серед незвичних імен цьогоріч батьки для своїх малюків обирали Ітана, Даміра, Єдери й Табіти. 

«Серед хлопчиків були такі імена: Амус, Амір, Аврам, Вільям, Нікас, Ітан, Матей, Клим, Лаврентій, Ратмір і Дамір. Для дівчат батьки обирали такі незвичні імена, як Венесія, Алісія, Єдера, Рея, Єдісса, Табіта, Анелія, Квітка, Ляля, Патрісія, Кая, Афіна. Повертаються такі імена, як Юстина, Ярина і Філотея, також була дівчинка Марфа», – розповідають у ДРАЦС.

У травні у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян зареєстрували 504 новонароджених. З початку 2024 року народилися 2369 малюків. Торік – 3148 за цей же час.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у шести відділах ДРАЦС на Буковині можна зареєструвати шлюб дистанційно.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

В обласному департаменті освіти зробили заяву щодо початку навчання у школах Буковини
Причин виходу дітей на навчання 19 серпня наразі у Чернівецькій області немає. Дату початку навчального року може визначити лише Кабінет Міністрів України. Про це повідомила директорка департамент...
У Чернівцях благодійним концертом «Сила духу» вшанували пам’ять Романа Шухевича (фото)
У парку імені Шевченка в Чернівцях відбувся благодійний концерт до річниці від дня народження Романа Шухевича. На концерті збирали гроші для працівників парку, які зараз служать у ЗСУ. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано