Книгу «Син блудного сина» Соми Морґенштерна презентували в Чернівцях (фото)

Пошук
UA EN

Книгу «Син блудного сина» Соми Морґенштерна презентували в Чернівцях (фото)

Культура
07.06
10:47

Поділись новиною:

У Літературному целанівському центрі відбулася перша презентація роману «Син блудного сина» Соми Морґенштерна, що вийшов друком у «Видавництві 21» в перекладі Петра Рихла. Модерував захід Олександр Бойченко.

Трилогія «Іскри в безодні» Соми Морґенштерна (1890–1976) — це захоплива епічна сага про життя міжвоєнного подільського села. Перший том з’явився друком ще в далекому 1935 році і змальовує трагедію ортодоксальної єврейської родини Могилевських, один із нащадків якої під час своїх студій у Відні «відпадає» від віри предків, одружившись із вихресткою і перейшовши в християнство.

Його син, студент архітектури Альфред Могилевський, після містеріальної пригоди, яка трапилася з ним під час віденського Конгресу правовірних юдеїв, починає зворотній шлях «тешуви» — навернення до свого єврейського коріння. У подільському Добропіллі він переживає духовне очищення і відкриває для себе свою єврейську ідентичність.

Фото: Тарас Піц

Нагадаємо, раніше ми писали, що співак гурту «ТНМК» Фоззі презентував у Чернівцях свої нові книги.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано