ГУР: росіяни можуть здійснити ще 2-3 масовані атаки, перш ніж взяти паузу для накопичення ракет

Пошук
UA EN

ГУР: росіяни можуть здійснити ще 2-3 масовані атаки, перш ніж взяти паузу для накопичення ракет

Війна
02.04
16:55

Поділись новиною:

Головне управління розвідки Міністерства оборони України прогнозує, що росія може здійснити ще 2-3 масовані атаки по території країни, перед тим як взяти паузу для накопичення ракет та дронів.

Про це представник ГУР МО України Вадим Скібіцький розповів у коментарі для «РБК-Україна», пише С4.

За його словами, зараз у росії залишається близько 950 високоточних ракет з дальністю у понад 350 кілометрів.

«Ми спостерігаємо тенденцію, що вони, як правило, намагаються тримати свої запаси на рівні не менше 900 ракет», ― повідомив Скібіцький.

Військовий каже, у квітні цього року росія прагне виробити близько 40 ракет Х-101.

 «Ми прогнозуємо, що росіяни зможуть провести ще кілька масованих атак (2-3 – саме масованих), а далі будуть змушені знову взяти деяку паузу для накопичення ракет та «шахедів». Проте окремі локальні обстріли можуть при цьому продовжуватись»,  ― сказав представник ГУР МО.

Також Скібіцький описав ситуацію з російськими крилатими ракетами «калібр», які росія майже не застосовує з осені 2023 року.

«Агресор накопичує запас крилатих ракет 3М14 «калібр» і має у своєму розпорядженні не менше 260 одиниць. Причому в їхніх планах виробити 30 таких ракет у квітні цього року», ― зазначив розвідник і додав, що окупанти також нині проводять модернізацію протикорабельних ракет «онікс».

Зазначимо, що, за даними Повітряних сил ЗСУ, востаннє росіяни атакували територію України з повітря вночі 2 квітня, застосувавши керовану авіаційну ракету Х-59, а також десять ударних безпілотників. Підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони України знищено дев’ять Shahed.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано