Ексдиректора комунального підприємства на Буковині підозрюють у розтраті понад 2,2 млн грн при закупівлі електроенергії

Пошук
UA EN

Ексдиректора комунального підприємства на Буковині підозрюють у розтраті понад 2,2 млн грн при закупівлі електроенергії

Поділись новиною:

Колишньому керівнику одного з комунальних підприємств у Чернівецькій області повідомили про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. Ймовірно підозрюваний закупив електроенергію за завищеною ціною на понад 2,2 млн грн.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецьку обласну прокуратуру.

За даними слідства, у лютому 2020 року очільник підприємства за результатами проведення процедури публічних закупівель уклав з порушенням закону договір з товариством-переможцем на придбання електроенергії майже на 9 млн грн.

Правоохоронці встановили, що у кінцевій редакції договору експосадовець умисно упустив обов’язковий пункт про  неможливість внесення змін до істотних умов договору – ціни. 

«Це свідоме упущення у договорі дало можливість постачальнику упродовж року протиправно збільшувати ціну на постачання електроенергії, що призвело до розтрати понад 2,2 млн грн бюджетних коштів», – додали у прокуратурі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Буковині двох місцевих мешканців підозрюють у незаконному привласненні майже 135 тисяч гривень із бюджету територіальної громади.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

В обласному департаменті освіти зробили заяву щодо початку навчання у школах Буковини
Причин виходу дітей на навчання 19 серпня наразі у Чернівецькій області немає. Дату початку навчального року може визначити лише Кабінет Міністрів України. Про це повідомила директорка департамент...
У Чернівцях благодійним концертом «Сила духу» вшанували пам’ять Романа Шухевича (фото)
У парку імені Шевченка в Чернівцях відбувся благодійний концерт до річниці від дня народження Романа Шухевича. На концерті збирали гроші для працівників парку, які зараз служать у ЗСУ. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано