Два роки не святкує день матері: історія Єлизавети Зеленко з Буковини, яка втратила двох синів

Пошук
UA EN

Два роки не святкує день матері: історія Єлизавети Зеленко з Буковини, яка втратила двох синів

Поділись новиною:

Молодшого сина Єлизавети Зеленко призвали на службу в серпні 2022 року. У листопаді того ж року він загинув, захищаючи Україну. Старший син, який волонтерив із 2014 року, помер від важкого захворювання.

Спогадами про синів Єлизавета Зеленко поділилася із журналістами С4.

Уже два роки Єлизавета Зеленко не святкує день матері.

«Для мене важкий цей день зараз, тому що немає от цього дорогого: «мамко, я вітаю». Мої діти з усього робили свято, вони могли йти зі школи, нарвати якихось листочків, і це вже букет був. Відповідно день матері вони ніколи його не упускали. Це, окрім квітів, якісь ранкові сніданки, якісь сюрпризи. Тепер я піду до них із квітами на свій день народження. Я рада, що в мене є мама, і мені є куди ще приїхати й кого привітати», — каже жінка.

Старший син Петро був психологом, молодший Степан — кухарем.

«Старший казав, психологія мені завжди знадобиться. Я зможу працювати й у садочку, і в тюрмі. Молодший казав, я і ніж — це моє. І він у нас ще шульга. Моя мама, коли дивилася казала, я дивлюсь на цю дитину, як він працює, так ніби на фортепіано грає», — згадує мати.

У 2014 році старший син Петро почав волонтерити.

«У нього на полігоні сталися два крововиливи й була кома. На основі цього ми в Шалімова оперувалися, купа проблем. Унаслідок чого вже не витримав організм і тромбофлебіт легень, і він помер буквально за дві доби тут у Чернівцях», — розповідає Єлизавета Зеленко.

У серпні 2022 року молодшого сина Степана призвали на військову службу.

«Коли повномасштабна війна почалася, то відповідно він каже, геройствувати не будемо, як прийде повістка, я обов’язково піду й ти повинна мене розуміти, є ти, є дитина, я маю цій дитині відповісти», — ділиться мати.

У листопаді 2022 року Степан загинув у бою з окупантами на Луганщині.

«29-го я була на роботі й мені подзвонив командир. У мене й розпач, і відчай, і злість, але безумовно велика віра в те, що не може вже статися так, що ми не переможемо. Ми обов’язково переможемо», — говорить жінка.

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію Уляни Марусик, син якої загинув у її день народження.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано