Депутатам міської ради дозволили їздити у відрядження за кордон без дозволу мера

Пошук
UA EN

Депутатам міської ради дозволили їздити у відрядження за кордон без дозволу мера

Політика
27.06
14:19

Поділись новиною:

Депутати Чернівецької міської ради отримали можливість їздити у відрядження за кордон за основним місцем роботи без попереднього погодження міського голови. Водночас у службові відрядження, пов’язані з діяльністю міської ради, депутати можуть виїхати лише за розпорядженням мера.

Відповідний проєкт рішення підтримали депутати на засіданні 27 червня, пише С4.

«За» таке рішення проголосували 24 депутати, не голосували – дев’ятеро.

Згідно з проєктом рішення, за три дні до відрядження депутат має письмово повідомити про це секретаря Чернівецької міської ради із зазначенням мети виїзду, пункту призначення, строків перебування за кордоном.

Службові відрядження депутатів Чернівецької міської ради за кордон у справах Чернівецької міської ради буде здійснюватися на підставі розпорядження Чернівецького міського голови. При цьому депутат може бути направлений у службове відрядження до іншої країни самостійно або у складі делегацій.

Проєкт передбачає, що оплата витрат на відрядження здійснюється коштом сторони, що приймає, або за власний рахунок депутата.

Також у документі вказано, що депутат міської ради несе персональну відповідальність за дотримання строків і порядку перетинання державного кордону України.

Водночас під час засідання зауважили, що в депутатів все ж можуть виникнути проблеми при перетині кордону за відсутності розпорядження міського голови. Відтак, юридичному управлінню доручили з’ясувати, як ця процедура відбувається в інших українських містах та надіслати запит до прикордонників, які можуть роз’яснити усі подробиці. Рішення у міській раді у підсумку назвали експериментальним.

Додамо, що раніше, згідно з рішенням міської ради, депутати могли їздити за кордон у відрядження тільки на підставі розпорядження Чернівецького міського голови.

Нагадаємо, депутат Чернівецької обласної ради Олексій Волощук у складі офіційної делегації поїхав до Румунії, однак у встановлений термін до України не повернувся. Його звільнили із займаної посади та виключили з партії «Слуга народу».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Депутати Чернівецької міської ради провели червневе засідання: які рішення ухвалили (фото)
У четвер, 27 червня, депутати міської ради Чернівців зібралися на чергове засідання. На порядку денному – майже 40 питань. С4 розповідає, які важливі рішення вже встигли розглянути та ухвалити деп...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано