Чернівецька міськрада лідирує за кількістю депутатів, які взяли до рук зброю, – рух ЧЕСНО

Пошук
UA EN

Чернівецька міськрада лідирує за кількістю депутатів, які взяли до рук зброю, – рух ЧЕСНО

Політика
17.03
12:16

Поділись новиною:

У Чернівецькій міській раді 26% депутатів служать у Збройних силах України. Усі вони виконують бойові завдання у військових формуваннях України.

Про це пише С4 з посиланням на «Українську правду».

Наприкінці 2022 року Рух ЧЕСНО направив звернення до всіх обласних рад та міських рад обласних центрів. Загалом отримано дані лише від семи міських рад обласних центрів та чотирьох обласних рад. Це пояснюється тим, що ради не зобов’язані мати інформацію про деталі військової служби депутатів.

«У кожній раді, яка надала дані, є депутати, які взяли в руки зброю. Дехто навіть уже склав мандат, аби дозволити наступному соратнику з партійного списку зайти у раду і виконувати представницьку функцію», – йдеться у повідомленні.

Відтак, за даними руху Чесно, Чернівці лідирують за загальним відсотком депутатів. У Чернівецькій міській раді на військову службу пішли 26% депутатів. 

«Взяли до рук зброю більше чверті депутатів. За таких умов зібрати кворум для прийняття рішень у раді може бути досить важко. Отже, і проблеми міста можуть вирішуватись довше і складніше. Тому декілька депутатів вирішили скласти мандати і дати можливість новим депутатам їх замінити», – пояснили журналісти. 

З Чернівецькох обласної ради у ЗСУ також служать троє народних депутатів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними руху ЧЕСНО, Чернівецька міськрада є найбільш відкритою для громадян.

Читайте також:

Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Чернівецький національний університет святкує 149 років з дня заснування
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 4 жовтня відзначає 149 річницю з дня його офіційного відкриття. З 1875 року він декілька разів змінював назву, керівників, відкривалися нов...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано