«Чернівцітеплокомуненерго» виграло понад 2 тисячі справ проти боржників

Пошук
UA EN

«Чернівцітеплокомуненерго» виграло понад 2 тисячі справ проти боржників

Поділись новиною:

Комунальне підприємство «Чернівцітеплокомуненерго» щомісяця сплачує 7,5 мільйонів гривень боргу компанії «Чернівцігаз» та має заборгованість майже 280 мільйонів гривень перед постачальником «Нафтогаз Україна».

Про це журналістам розповів директор підприємства Олександр Корчунов, передають журналісти С4.

За його словами, заборгованість перед постачальником виникла у зв’язку з тим, що підприємство має економічно необґрунтований тариф, який складає 1 200 грн за одну гігакалорію. Понад те, відповідно до мораторію, «Чернівцітеплокомуненерго» не може піднімати тарифи для населення.

Корчунов каже, що тариф для населення, встановлений у 2018 році, нині мав би бути вдвічі більшим. Втім, у порівнянні з 2022 роком, чернівчани стали платити краще. Та борги все ще є. Їх намагаються стягувати через суд. За 11 місяців Чернівцітеплокомуненерго виграло понад 2 тисячі справ.

Директор підприємства наголосив на тому, що споживачі, котрі мають індивідуальне опалення, не звільняються від сплати за так звані місця загального користування.

Та попри складну ситуацію, підприємство намагається йти шляхом модернізації, а головне – вчасно підготуватися до початку опалювального сезону. Роблять це завдяки фінансовій підтримці міської влади. У 2023 році з бюджету міста «Чернівцітеплокомуненерго» отримало понад 60 мільйонів гривень. 

«За підтримки міста ми придбали труби і власними силами нам вдалося замінити майже 2,7 км тільки теплових мереж, які в аварійному стані, додатково ми ще понад 1,2 км труб ізолювали, тому що ізоляція на зовнішніх мережах вона зношується і вже була не придатна для використання, через не ізольовані труби – це є відповідно втрати і певної теплової енергії підприємства», – додає Корчунов.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що чернівчани заборгували за тепло майже понад 85 мільйонів гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Як у храмах Чернівців освячуватимуть кошики на Великдень
Цієї неділі, 5 травня, православні християни відзначатимуть одне із найбільших церковних свят — Великдень. Храми ПЦУ у Чернівцях справлятимуть святкові богослужіння з дотриманням комендантської годин...
Оператор електронного квитка у Чернівцях у тестовому режимі запустив застосунок: як він працює
Чернівчани можуть завантажити тестову версію застосунку IQ Ticket, у якому доступна віртуальна транспортна картка для оплати проїзду в транспорті міста. Про це пише С4 з посиланням на сторінку опе...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано