«Чернівці перенасичені рекламними бордами»: що з цим планують робити у міській раді

Пошук
UA EN

«Чернівці перенасичені рекламними бордами»: що з цим планують робити у міській раді

Поділись новиною:

Загрожують безпеці жителів та псують естетичний вигляд міста. У Чернівцях є кілька видів розміщення зовнішньої реклами: вивіски, білборди, розтяжки. Деякі з них заважають руху, деякі – аварійні й потребують демонтажу.

Хто відповідає у Чернівцях за рекламні конструкції й за якими нормами їх встановлюють, з’ясовували журналісти С4.

Чернівці перенасичені рекламними бордами, каже директор міського департаменту урбаністики та архітектури Андрій Тимофійчук. У місті понад 500 таких конструкцій, більшість – застарілого зразка. 

«Перенасичення відбулось через те, що за порядком, який встановлений Кабміном, розміщення зовнішньої реклами дозволяють за заявою без перешкод, за наявності рішення виконавчого комітету міської ради. Такі дозволи до 2015 року видавалось», – говорить Тимофійчук.

Нині дозволи на встановлення нових конструкцій у департаменті урбаністики видають рідко, тільки після погодження виконкому. Натомість існуючих операторів закликають по можливості оновлювати борди.

«Ми говоримо про великі борди, 3*6, на яких наклеєні постери, які через місяць-два починають облізати. Місто бачить, що таких конструкцій не має бути, тому що вони і морально застаріли, і фізично», – зазначає посадовець.

У департаменті додають, що щороку до бюджету Чернівецької громади за місця користування рекламою надходить майже 4 мільйони гривень.

Як вирішують проблему

У Чернівцях комунальні білборди, які перебувають на балансі МКП «Реклама» хочуть прибрати взагалі. Йдеться про 16 рекламних щитів та два сіті-лайти. Найближчим часом міська влада планує демонтувати сім рекламних конструкцій. Зокрема, заберуть й рекламний щит на вулиці Вокзальній, який в аварійному стані.

«Є конструкції на фасадах, в яких дозволи скасовані, і вони будуть остаточно демонтовані. Це на проспекті Незалежності, 78. Там на фасаді будинку розташована наша рекламна конструкція. І на Героїв Майдану 54, були дві конструкції. На Запорізькій також є рекламна конструкція, яка підлягає демонтажу», – розповідає в.о. директора МКП «Реклама» Володимир Матійчак.

Також у Чернівцях планують повністю прибрати рекламу з історичних фасадів будівель. 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівцях власники небезпечних рекламних конструкцій судяться з міською радою, щоби не ремонтувати їх.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Дністровському водосховищі за два тижні рівень води опустився на понад 3 метри: чим це загрожує
На Дністровському водосховищі в останні 15 днів спостерігають зниження рівнів води. Це може вплинути на ефективність нересту в риб. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький рибоохоронний патрул...
Як освячували вербу у Чернівцях (фоторепортаж)
Православні християни 28 квітня відзначають Вербну неділю — свято Входу Господнього в Єрусалим. Сьогодні у вірян розпочинається Страсний тиждень, який традиційно закінчується в суботу напередодні Вел...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано