Буковину прийняли в Асамблею європейських регіонів: що це означає

Пошук
UA EN

Буковину прийняли в Асамблею європейських регіонів: що це означає

Політика
01.07
09:55

Поділись новиною:

Відтепер наша область є членом в Асамблеї європейських регіонів. Заявку на членство Буковина подала ще кілька місяців тому. Відтак у червні Чернівецька область вперше взяла участь у вебінарі на тему «Україна: регіональні та локальні ініціативи для підтримки та обміну», який відбувся з ініціативи об’єднання. Про це розповіли у Чернівецькій ОВА.

Членство в асамблеї передбачає перспективи налагодження партнерських стосунків із регіонами країн Європи, участь у зустрічах на найвищому рівні, написання та реалізацію спільних проєктів, доступ до фінансування ЄС, підтримку молодіжних ініціатив та обмін досвідом.

Довідково:

Асамблея європейських регіонів (АЄР) – об’єднання близько 300 регіонів з усієї Європи, яке тісно співпрацює з Радою Європи та інституціями Європейського союзу, і підтримує постійні зв’язки з іншими міжрегіональними асоціаціями. Заснована у 1985 році під назвою Ради Регіонів Європи. У Статуті АЄР головна її мета визначається як «політичний голос регіонів Європи». Складовою її діяльності є програми міжрегіонального співробітництва.

Читайте також:

Буковинців попередили про сильні заморозки та шкальний вітер
На території Чернівецької області найближчими днями синоптики прогнозують шкальний вітер та сильні заморозки. Про це інформує С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр із гідрометеорології. ...
Графіки обмежень споживання електроенергії для підприємств Буковини скасували
У Чернівецькій області 18 квітня не застосовуватимуть графіків обмежень потужності для підприємств. Бізнес працюватиме у плановому режимі. Про це інформує С4 з посиланням на «Чернівціобленерго». ...
Війна
18.04
09:11
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано