Буковина отримала нову карету швидкої допомоги від президентської ініціативи United24

Пошук
UA EN

Буковина отримала нову карету швидкої допомоги від президентської ініціативи United24

Здоров'я
13.10
16:16

Поділись новиною:

Чернівецький центр екстреної меддопомоги та медицини катастроф отримав нову карету швидкої допомоги. Автомобіль придбало Міністерство охорони здоров’я за кошти глобальної ініціативи президента Володимира Зеленського «United24».

Про це пише С4 із посиланням на начальника Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка.

Як зазначають в ОВА, ця карета швидкої допомоги належить до найвищого С класу й обладнана всім необхідним, аби оперативно й безпечно доправляти хворих до лікарні.

«У ній є кардіограф, дефібрилятор, інфузомат, пульсоксиметр, розводка кисню, капнограф, обладнання для іммобілізації та апарат штучної вентиляції легень. Таке устаткування дає можливість транспортувати важких хворих на дальні відстані. Вартість автомобіля 2 млн 600 тис грн», — йдеться у дописі.

Базуватися карета швидкої допомоги буде на центральній станції Центру екстреної медичної допомоги в Чернівцях. Його використовуватиме бригада інтенсивної терапії для надання допомоги за викликами по всій області.

Наразі в цьому центрі вже є три таких реанімобіля. Загалом, за даними обласної адміністрації, автопарк налічує авто різного класу, більшість з яких нові.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Чернівцях запрацював гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано