Без різкого переходу: лікарка дала поради, як легко увійти в піст

Пошук
UA EN

Без різкого переходу: лікарка дала поради, як легко увійти в піст

Поділись новиною:

У понеділок, 28 листопада, розпочався різдвяний піст, який триватиме до 6 січня. Лікарка-методистка відділу промоції здорового способу життя Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Ліснянська дала поради, як правильно і легко змінити своє харчування.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб.

П’ять правил, які допоможуть легко війти у піст:

  • Всі м’ясні страви спробувати замінити соєвими;
  • Їсти більше бобових: квасолю, горох, сочевицю, вони допоможуть організму отримати достатньо білкової їжі;
  • Сирі салати не завжди легко засвоюються організмом людини, оптимальний варіант – печені овочі;
  • Не нехтувати кашами – це легке рішення для сніданку, обіду або вечері;
  • Прислухатися до рекомендацій лікарів.

Під час посту можна вживати продукти рослинного походження: овочі, як свіжі, так і заморожені, гриби, фрукти і сухофрукти, бобові, насіння, зелень, прянощі, крупи, соління, квашення, мариновані овочі та ягоди, соки та варення, сухарі, сушки, пісний хліб, киселі і чаї.

«Якщо ви вперше вирішили взяти участь у пості, не варто робити цього різко, «з розгону». Раджу стежити за своїми відчуттями і самопочуттям, спостерігаючи, як саме ваш організм реагує на подібні зміни в харчуванні. Якщо ви відчуваєте нездужання, піст варто припинити і звернутися до лікаря.” – каже Ліснянська.

Слідкуйте за нами в Instagram

До закінчення посту потрібно готуватися не менш ретельно, ніж до його початку. Виходячи з нього, слід приділити увагу своєму фізичному здоров’ю. Адже за сім тижнів організм відвик від багатьох страв, зокрема, від м’яса і риби, тому став виробляти меншу кількість ферментів для розщеплення важкої їжі.

За словами лікарки, головне правило – не поспішати з поверненням в колишній режим харчування. Виходити з посту слід дуже обережно і поступово: спочатку потрібно поєднувати пісну їжу і звичайну, але дуже маленькими порціями.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що цього року, у зв’язку з дією воєнного стану, для українців передбачені певні зміни у наданні вихідних. Зокрема, це стосується і зимових свят.

Відтак, цього року додаткові вихідні на новорічні і різдвяні свята скасовані. А офіційними календарним вихідними залишаються 24, 25, 31 грудня, 1, 7, 8, 14, 15, 21 22, 28 і 29 січня.

Читайте також:

У Чернівцях розповіли про черговий фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» і представили нову виставу (фото)
У Драмтеатрі Кобилянської відбулася пресконференція з нагоди 16 фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що відбуватиметься в Чернівцях із 23 по 27 жовтня. «Ми дуже пережив...
У Чернівцях з 18 жовтня почнуть опалювати житлові будинки
Чернівецька міська рада вирішила почати опалювальний сезон для населення з 18 жовтня. Про це повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк, пише С4. За його словами, рішення ухвалили н...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано