На Буковині повідомили про підозру в держзраді ексслідчому, який перейшов на бік ворога й катував українців

Пошук
UA EN

На Буковині повідомили про підозру в держзраді ексслідчому, який перейшов на бік ворога й катував українців

Поділись новиною:

На Буковині СБУ повідомила про підозру в державній зраді колишньому слідчому органів МВС України. За даними слідства, він приєднався до терористичної організації «днр» і катував українських полонених військовослужбовців та правоохоронців Сил оборони.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу управління СБУ в Чернівецькій області.

«Мова про 36-річного уродженця Донецька. У 2016 році він добровільно приєднався до терористичної організації “днр” та отримав посаду слідчого в незаконному “міністерстві внутрішніх справ”. За свою підривну діяльність фігурант отримував підвищення по службі, звання і нагороди від терористів», — йдеться в повідомлені СБУ.

Вказується, що після повномасштабного вторгнення зрадник вступив до бойового підрозділу «мвс днр» і брав активну участь у так званій «спеціальній воєнній операції зі звільнення території Донбасу.

Він незаконно затримував та допитував полонених військовослужбовців і правоохоронців сил оборони України, а також залякував місцеве населення щойно окупованої території Донеччини. За такі «старання» окупанти нагородили фігуранта фейковою «медаллю», званням «підполковника поліції» і посадою старшого слідчого в рашистському «правоохоронному» органі.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 і 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 7 ст. 111–1 (добровільна участь у збройному формуванні держави-агресора);
  • ч. 1 ст. 258–3 (участь у терористичній організації)

«Оскільки зрадник перебуває на тимчасово окупованій території, співробітники СБУ вживають комплексних заходів для його затримання і притягнення до відповідальності», — додали в управлінні СБУ в Чернівецькій області.

Нагадаємо, раніше ми писали, що буковинця, який наказував катувати українських військовополонених, заочно засудили до 15 років в’язниці.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Командир 82-ї Буковинської бригади Дмитро Волошин отримав звання «Герой України»
У День Захисників і Захисниць України президент Володимир Зеленський вручив командиру 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади полковнику Дмитру Волошину звання «Герой України». Про це п...
Війна
01.10
13:48
Як у Чернівцях відзначили День Захисників і Захисниць України (фото)
День Захисників і Захисниць України — державне свято, що відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День зах...
Війна
01.10
11:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано