У Чернівецькій області видали вже 28 тисяч дозволів для перебування у прикордонній смузі

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області видали вже 28 тисяч дозволів для перебування у прикордонній смузі

Війна
30.09
11:51

Поділись новиною:

У 5-кілометровій прикордонній зоні за межами населеного пункту буковинцям для пересування потрібно мати спеціальний дозвіл, який видають у Чернівецькому прикордонному загоні. Порушників – штрафують. Станом на кінець вересня таких дозволів видали 28 тисяч.

Про це журналістам С4 розповів начальник пресслужби Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв.

За його словами, за час запровадження правил прикордонного режиму в 5-кілометровій зоні штрафи наклали на сотню людей, які не мали дозволів. Усі були немісцевими. 

«Це менше стосується місцевих мешканців, тому що все ж таки з ними найбільше проводяться така роз’яснювальна робота. Більше штрафи стосуються тих, хто був неодноразово попереджений, або осіб з інших регіонів, які можуть бути потенційними порушниками державного кордону», – говорить Заруднєв.

Санкція статті за порушення правил прикордонного режиму передбачає штраф у розмірі до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а для фізичних і посадових осіб – 20 неоподаткованих мінімумів. Це 170 і 340 гривень відповідно.

Дозволи правоохоронці перевіряють на всіх блокпостах, які розташовані у прикордонній зоні Чернівецької області. У червні-липні до прикордонного загону надійшла максимальна кількість заяв на отримання дозволів. Тому дехто і досі їх не отримав. 

«Улітку дуже багато заяв надійшло. Бувало до 7 тисяч одночасно. Серед них і колективні. Якщо це 100 людей, то для видачі колективного дозволу кожна людина, яка зазначена в списку, перевіряється окремо. Зараз вже в обробці стало набагато менше дозволів, як порівняти з літом, тому видача має бути трохи швидше», – додав начальник пресслужби Чернівецького прикордонного загону.

Аби отримати дозвіл на перебування у прикордонній зоні, потрібно звернутися до сільської чи міської ради територіальної громади, або до Чернівецького прикордонного загону. Подати заявку можна й дистанційно, надіславши її на електронну пошту [email protected].

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівецькій області прикордонники затримали двох ухилянтів та організатора незаконного переправлення за кордон.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковину прибув ще один евакуаційний потяг із Донеччини
Ввечері 29 вересня в Чернівці з Донеччини прибули 55 людей, серед яких семеро дітей, люди похилого віку та з інвалідністю. Їх на Буковину доправили евакуаційним потягом. Про це інформує С4 із поси...
Війна
29.09
22:45
Чернівецький міський голова Роман Клічук на Сумщині передав військовим броньовані автівки
Міський голова Чернівців разом зі своїм заступником Василем Зазуляком відвідали військових у Сумській області. Про це пише С4 з посиланням на допис Романа Клічука у Facebook. Там посадовці ...
Війна
29.09
19:57
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано