У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення

Пошук
UA EN

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення

Поділись новиною:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які є економнішими.

Де ще в Чернівцях планують замінити освітлення — дізнавалися журналісти С4.

На вулиці Головній уже встановлено 16 нових підсвіток на фасаді будинку-корабля та на Римо-католицькому костелі. Прожектори були старими та не працювали. Коли встановлювали перші підсвітки на фасаді цих будівель достеменно невідомо.

«Освітлення цих будинків — це кінець XIX століття. Якщо ми говоримо конкретно про будинок-корабель, то він був побудований в 1908 році. Відповідно вже був електрифікований на момент його будівництва», — каже екскурсовод Ярослав Адамчук.

На вулиці Головній працівники «Міськсвітла» ремонтують лінії електропередач та замінюють старі підсвітки на нові — світлодіодні.

«Встановлюють економічні ліхтарі, наприклад, замість 150 Вт, ставлять LED ліхтар 30 Вт, який буде так само підсвічувати й робити цю будівлю привабливішою. Різниця 150 і 30 Вт — це в п’ять разів менше споживання електроенергії», — пояснює директор МКП «Міськсвітло» Андрій Шалєєв.

Фасадні підсвітки замінили й на римо-католицькому костелі. А на провулку Українському встановлюють нові вуличні ліхтарі.

«Крім цього, ми замінюємо голі дроти на новий кабель. Зробили провулок Український, зробили вулицю Панчука, зробили ще декілька вулиць у цьому мікрорайоні. Потрохи міняємо цей мікрорайон», — додає Шалєєв.

Працівники «Міськсвітла» планують ще замінити освітлення на вулицях Франка, Університетській, Площі Пресвятої Марії, Руській та Кобилянської.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Чернівцях оновили освітлення на вулиці Рокитянській, Хмелівській, Новій та Вільховецькій.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано