У Чернівцях медики міської дитячої лікарні врятували життя 7-річного хлопця з інсультом

Пошук
UA EN

У Чернівцях медики міської дитячої лікарні врятували життя 7-річного хлопця з інсультом

Здоров'я
05.09
17:55

Поділись новиною:

У 7-річного хлопця з Хотинщини несподівано стався гострий правосторонній мозковий інсульт. Часу на транспортування дитини до столичної лікарні не було, тож медики вирішили провести операцію в Чернівцях. Життя маленького буковинця вдалося врятувати.

Історією порятунку дитини поділилися на сторінці Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні, передає С4.

Зазначається, що семирічний Олександр раптово знепритомнів, тож мати викликала швидку допомогу.

«Його стан супроводжувався блювотою, головним болем. Хотинські лікарі запропонували матері негайно зробити обстеження на КТ, яке дозволить з’ясувати причину різкого погіршення стану пацієнта. Батьки вагалися, припускаючи, що у їх сина банальне отруєння харчовими продуктами, але лікарі наполягали, пояснюючи, що цінність тих перших хвилин прояву поки невідомого захворювання дуже висока, адже причини погіршення стану можуть бути різними, що може становити реальну загрозу життю дитини», – пояснюють у медзакладі.

У результаті обстежень виявилось, що в Олександра стався гострий правосторонній мозковий інсульт. Хотинські лікарі провели консультацію зі спеціалістами Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні, після чого вирішили негайно транспортувати хворого у Чернівці.

«Ми розуміли ризики транспортування, оскільки у дитини була гематома у результаті гострого мозкового інсульту за геморалічним типом, однак, зробити таку операцію на місці був ще більший ризик для життя дитини», – йдеться у повідомленні.

У Чернівцях у хлопця констатували стійке порушення свідомості, стан сопору – зміни у бік «коми 1».

«Не гаючи дорогоцінного часу, хлопчика госпіталізували у наше реанімаційне відділення, розпочали підготовку до оперативного лікування. Ми пояснили батькам складність ситуації: транспортувати хворого (як наполягали батьки!) до спеціалізованого закладу у Києві немає змоги, запас часу був вичерпаний, ризик втрати дитини був максимально високий! І ми отримали згоду на проведення складних інвазивних заходів у нашій лікарні», – розповідають медики.

Наступного дня після операції у дитини відключили апарат штучної вентиляції, а ще через день до хлопчика повністю повернулася свідомість. Після повторних обстежень медики виявили, що гематома у результаті втручання повністю усунута, гідроцефалія у шлуночковій системі мозку розсмоктується, динаміка одужання дитини позитивна.

Наразі, додають у лікарні, стан Олександра задовільний, хлопчик самостійно сидить, їсть, із підтримкою матері починає ходити, а декілька кроків уже робить самостійно.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівецькому кардіоцентрі врятували життя пенсіонерки, в якої в перикарді серця накопичилось близько літра рідини.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано