Воює на боці росії: СБУ повідомила про підозру у державній зраді мешканцю Донеччини

Пошук
UA EN

Воює на боці росії: СБУ повідомила про підозру у державній зраді мешканцю Донеччини

Поділись новиною:

Служба безпеки на Буковині зібрала докази й заочно повідомила про підозру у державній зраді мешканцю Донеччини, який воює проти України на боці окупантів, зокрема брав участь в окупації Енергодара.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Управління СБ України у Чернівецькій області.

Йдеться про 40-річного уродженця міста Чистякове (Торез). За інформацією правоохоронців, у 2015 році він добровільно приєднався до незаконного збройного формування «бригада «кальміус» так званої «народної міліції днр». З того часу аж до 2022 року він брав участь у бойових діях проти українських Об’єднаних сил біля Мар’їнки та інших населених пунктів Донеччини.

«Після повномасштабного вторгнення зрадник у складі 14-ї артилерійської бригади зс рф брав участь в окупації Енергодара, а також у знищенні цивільної інфраструктури українських міст та вбивствах мирних мешканців», – повідомили в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 і 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь у збройному формуванні держави-агресора);
  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації).

«Оскільки зрадник перебуває на тимчасово окупованій території, співробітники СБУ вживають комплексних заходів для його затримання і притягнення до відповідальності», – додали правоохоронці.

Нагадаємо, раніше ми СБУ на Буковині повідомила про підозру «депутату» фейкової «народної ради лнр». Зрадник організовував псевдореферендум щодо приєднання Луганської області до росії.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано