Історія захисника Геннадія Омелянчука, який втратив ногу, виконуючи бойове завдання та рятуючи побратима

Пошук
UA EN

Історія захисника Геннадія Омелянчука, який втратив ногу, виконуючи бойове завдання та рятуючи побратима

Війна
18.08
16:16

Поділись новиною:

Захисник Геннадій Омелянчук у жовтні 2023 року добровольцем приєднався до лав ЗСУ. Понад чотири місяці воював на Харківському напрямку. Виконуючи одне із бойових завдань та рятуючи побратима, втратив ногу. Після довгої реабілітації і двох місяців навчання досі звикає користуватись протезом.

Свою історію захисник розповів журналістам С4.

На одному із бойових завдань, рятуючи пораненого побратима, Геннадій Омелянчук потрапив на мінний підрив. Унаслідок чого йому відірвало ліву ногу.

«Нас попереджали, що дуже все всипано мінами. Він (побратим — ред.) проходить, я йду на його місце, відчуваю вибух і бачу сноп іскор. Я просто упав і кричу: “Міна, міна”. Затягнули турнікет. Ще сперечалися з моїм побратимом, куди його накласти. Я бачив свій берець, він тримався тільки на гомілковостопні. Знайомий хотів мене заспокоїти, казав: “Я бачу в тебе там пальці”. Я запитав десантника: “Скажи чесно, що там?”. Каже: “Ампутація”», — згадує військовий.

Боєць проходив лікування в Чернівецькому госпіталі, а реабілітацію у Вашківецькому центрі. Два місяці вчився ходити на протезі.

«Я майже відновився, я так розумію. Просто несподівано натер собі так трохи, то зараз без протеза. А взагалі мобільність моя підвищилася, мені подобається. Я, мабуть, скоро на виписку, бо я вже готовий. Бігати ще я не вмію», — каже Геннадій Омелянчук.

Після реабілітації воїн планує повернутись у Житомирську область, де на нього чекає дружина з дітьми.

«Є такі задуми залишитися і служити далі, якщо там дійсно, я буду їм підходити. Звісно на штурм я вже не піду, але можливо мої знання чи ще щось допоможуть. Ні краплі не жалію, дійсно. Це мій вибір. Усі мої рідні сказали: “Ми поважаємо твій вибір, йди”. Навіть, коли це сталося, я не акцентую на цьому увагу. Я живий і Слава Богу», — ділиться захисник.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, історію військового Данила Бікляна, який втратив ногу під час боїв.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано