У Чернівецькій області можна замовити доставку ліків поштою: як це зробити

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області можна замовити доставку ліків поштою: як це зробити

Здоров'я
13.08
14:49

Поділись новиною:

На Буковині доступна послуга «Укрпошта. Аптека». У рамках проєкту мешканці області можуть замовити ліки телефоном, а компанія доставить їх безкоштовно через свою мережу поштових відділень – стаціонарних та пересувних.

Про це повідомили у Чернівецькій обласній військовій адміністрації, пише С4.

Запустили проєкт спершу у прифронтових областях. Нині він діє і в інших регіонах країни для того, щоб забезпечити доступ до певного асортименту ліків, зокрема тих, які не завжди можна знайти у найближчій аптеці або за оптимальною ціною.

Наразі до замовлення доступно майже 12 тисяч найменувань лікарських засобів та медичних виробів. Йдеться як про безрецептурні препарати, так і про рецептурні лікарські засоби та медикаменти, крім інсулінів, наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, на які необхідно мати відповідну ліцензію, а також сильнодіючих, отруйних, радіоактивних лікарських засобів та медичних імунобіологічних препаратів.

Замовити поштою можна й ті засоби, що відпускаються за програмою «Доступні ліки». Їх вартість повністю або частково компенсує держава, а «Укрпошта», своєю чергою, забезпечує безкоштовну доставку.

Як замовити ліки?

  1. Зателефонуйте до контакт-центру за номером 0 800 300 545 та слідуйте підказкам у голосовому меню для зв’язку з фахівцем, повідомте назви ліків, які ви хочете замовити.
  2. Для замовлення рецептурних препаратів або препаратів за програмою «Доступні ліки», треба назвати 16 цифр електронного рецепта та додатково 4 цифри коду його погашення. Оберіть препарат із запропонованого оператором переліку.
  3. Далі сформоване замовлення буде надіслано вам до найближчого відділення за послугою «Укрпошта Експрес».
  4. Щойно посилка буде готова до видачі, прийде смс-повідомлення. Посилку можна оглянути під час отримання, щоб перевірити, чи правильно укомплектовано замовлення.

Терміни доставки – до трьох днів між обласними центрами (без урахування дня відправлення). Термін зберігання у відділенні – сім календарних днів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що потрібно зробити та до кого звертатися, щоб отримати рецепт на медпрепарати за програмою «Доступні ліки».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Головного тренера «Буковини» Валерія Кривенцова відсторонили з посади
Валерія Кривенцова відсторонили з посади головного тренера футбольного клубу «Буковина». Про це повідомили у Telegram футбольного клубу, пише С4. Фото: ФК «Буковина» Причину відсторонення «Б...
Спорт
22.10
11:45
У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано