Кобилянська, Івасюк та Федькович: на честь кого найчастіше перейменовували вулиці на Буковині

Пошук
UA EN

Кобилянська, Івасюк та Федькович: на честь кого найчастіше перейменовували вулиці на Буковині

Поділись новиною:

Згідно із законом про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні, до 27 липня у громадах повинні були завершити процес декомунізації об’єктів топоніміки. Хто не зробив цього – обласні військові адміністрації мають право перейменувати самостійно.

Про це журналістам С4 розповів голова ГО «Інститут громад» і член робочої групи з перейменування об’єктів топоніміки Олександр Шкурідін.

За його словами, у Чернівецькій області загалом перейменували 1550 об’єктів топоніміки. Водночас робоча група перейменувала 252 вулиці, які не встигли змінити назву самостійно.

«Найменше проблем було з Вижницьким районом, тому що там переважна більшість вулиць була перейменована, залишилось буквально кілька десятків. У Чернівецькому районі найбільше потребувало перейменувань Ванчиковецька громада. У Дністровському районі найбільше вулиць не були перейменовані. Йдеться про понад сотню вулиць», – говорить Шкурідін.

Член робочої групи каже, що серед причин відсутності нових назв вулиць, які озвучували представники громад було зокрема те, що громадськість не могла дійти згоди щодо того, які саме вулиці потрібно перейменовувати, а яким навпаки – лишити стару назву.

«Були представники громадськості, які відстоювали колишню назву вулиці», – стверджує Олександр Шкурідін.

При перейменуванні найчастіше звертали увагу на видатних постатей Чернівецької області. Серед найпопулярніших діячів, на честь кого назвали вулиці, є Юрій Федькович, Ольга Кобилянська, Леонід Каденюк, Володимир Івасюк, Назарій Яремчук та Іван Миколайчук.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівцях почали встановлювати нові аншлаги на перейменованих вулицях.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Командир 82-ї Буковинської бригади Дмитро Волошин отримав звання «Герой України»
У День Захисників і Захисниць України президент Володимир Зеленський вручив командиру 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади полковнику Дмитру Волошину звання «Герой України». Про це п...
Війна
01.10
13:48
Як у Чернівцях відзначили День Захисників і Захисниць України (фото)
День Захисників і Захисниць України — державне свято, що відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День зах...
Війна
01.10
11:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано