У Чернівцях замінили майже 500 метрів труб в рамках масштабної реконструкції водогону

Пошук
UA EN

У Чернівцях замінили майже 500 метрів труб в рамках масштабної реконструкції водогону

Поділись новиною:

У Чернівцях триває реалізація міжнародного проєкту із заміни центрального водогону. Першу трубу в рамках проєкту проклали на початку липня. За місяць змонтували майже 500 метрів оновленої водопровідної мережі. Роботи ведуться на ґрунтових водах «Очерету», тому залежать від погодних умов.

Про це повідомляє С4.

«Минулого місяця ми дали публічну обіцянку меру, і її дотрималися. На сьогодні змонтовано близько 480 метрів трубопроводу. На інших ділянках відбуваються підготовчі роботи. На другій та третій ділянці зараз відбувається забезпечення тимчасовою електрикою для водозниження, відбувається насичення об’єкта матеріалами», — розповідає технічний директор компанії РБК «Спецмонтажбуд» Іван Пацалюк.

Складнощі на ділянках, де ведуться роботи, виникають через брак кадрів та погодні умови.

«Є певна ситуація з дощами, тобто, доволі таки велика кількість опадів. Для нас це створює певні складнощі. Тут такий тип ґрунту, який намокає і після неможливо заїхати. Будь-яка техніка просто грузне», — пояснює Іван Пацалюк.

Фахівці «Чернівціводоканалу» разом із представниками міжнародних організацій та підрядними організаціями постійно обговорюють та планують хід ремонтних робіт.

«Щомісяця на нарадах ми обговорюємо критичний шлях реалізації проєкту та перепони, які можуть становити загрозу для його швидкої та успішної реалізації. Сьогодні, наприклад, однією з основних тем було проведення геологічних досліджень зсувного схилу, що є дуже важливо з погляду надійності виконаних робіт та їхньої якості. Були представники також вишукувальної організації зі Львова, які проводили безпосередньо буріння свердловин на глибину до 25 метрів на схилі, і вони презентували результати своєї роботи та попередні дані цих досліджень», — додає начальник відділу стратегічного розвитку КП «Чернівціводоканал» Генадій Дудко.

Нагадаємо, раніше ми писали, що комунальне підприємство «Чернівціводоканал» у перші шість місяців 2024 року завдяки інвестиціям міста зміг суттєво зекономити на споживанні електроенергії.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковину з Донецької області евакуювали ще 45 людей
Увечері 3 жовтня в Чернівецьку область прибув черговий евакуаційний потяг. З Донеччини на Буковину вивезли ще 45 людей. Про це пише С4 із посиланням на Telegram-канал начальника Чернівецької ОВА Р...
Війна
03.10
20:31
Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 3 жовтня, відбулася традиційна щомісячна пресконференція міського голови Романа Клічука. Мер підсумував роботу міста у вересні та відповів на запитання журналістів, які найбільше турбують ч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано