Енергетики достроково завершили ремонт атомного енергоблока, який суттєво додасть потужності енергосистемі  

Пошук
UA EN

Енергетики достроково завершили ремонт атомного енергоблока, який суттєво додасть потужності енергосистемі  

Війна
17.07
14:45

Поділись новиною:

Після планового ремонту і перевантаження ядерного палива до енергосистеми під’єднали один з атомних блоків. Завдяки цьому ситуація в енергосистемі може покращитися.

Про це пише С4 з посиланням на Міністерство енергетики України.

У відомстві зазначають, що відремонтоване обладнання додасть до енергосистеми 1000 МВт потужності, що суттєво вплине на її стабільність в складний період.

«Атомна генерація — основа енергетичної стабільності та незалежності України. Вона була базовою і до повномасштабного вторгнення, а особливо важлива зараз. Атомна енергетика покриває понад половину енергоспоживання. Саме завдяки атомній генерації, попри дуже складну ситуацію, у нас є світло», — пояснюють у Міненерго.

У міністерстві додають, що до початку повномасштабного вторгнення в Україні працювало 15 атомних енергоблоків, з яких зараз на підконтрольній Україні території дев’ять блоків (шість блоків розташовані на окупованій росіянами ЗАЕС).

Нагадаємо, раніше енергетики прогнозували, що наприкінці липня в Україні може покращитися ситуація з відключеннями світла, оскільки у 20-их числах місяця «Укренерго» планує завершити ремонт низки установок, які виробляють електроенергію.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано