Сучасні операційні та комфортні палати: у Чернівцях відкрили центр ортопедії та травматології

Пошук
UA EN

Сучасні операційні та комфортні палати: у Чернівцях відкрили центр ортопедії та травматології

Здоров'я
11.07
18:30

Поділись новиною:

У Чернівцях 11 липня відбулося відкриття нового міського центру ортопедії та травматології з травмпунктом на базі КНП «Центральна міська клінічна лікарня».

Про це повідомляє С4.

У центрі ортопедії та травматології надаватимуть допомогу пацієнтам зі захворюванням опорно-рухового апарату з Чернівців та області, зокрема з переломами кісток, травмами суглобів та вродженими патологіями.

Також жителі Чернівецької громади за міською програмою охорони здоров’я з ендопротезування зможуть безплатно замінити суглоби.

«Ця програма вигідна для тих пацієнтів, які отримали гострий перелом шийки стегна, для людей похилого віку, тому що без такої операції вони прикуті до ліжка, і це значна соціальна проблема. Така операція дозволяє, скажімо, повернутися до певного активного способу життя. Програма підійде для пацієнтів, які мають важкі дегенеративні артрози, асептичні некрози», – говорить завідувач центру Дмитро Кваснюк.

Приміщення, в якому відкрили центр ортопедії та травматології, раніше використовували частково. Тут була поліклініка та функціональна діагностика. Ремонт і закупівля обладнання обійшлася майже у 14 млн гривень. Основну суму медичний заклад заробив завдяки співпраці з НСЗУ, ще 4,5 млн виділили з міського бюджету.

Першим етапом було відкриття травмпункту. Він працює з 8 ранку до 8 вечора. Другим відкрили стаціонарне відділення травматології на 30 ліжкомісць. За словами генерального директора Центральної міської клінічної лікарні Віктора Проца, у центрі є наркозно-дихальна апаратура, ортопедичні столи, сучасна система вентиляції, очищення, знезараження, а також комфортні ліжка й система кондиціювання.

Відділення травматології інклюзивне. Умови передбачили й для персоналу. Тут працюватиме понад 30 медичних працівників, штат з яких укомплектовують.

«Питання насамперед стояло в сервісі та піднятті травматологічних операцій на вищий рівень. Звісно, центр розвантажить інші лікарні, але найголовнішим завдання було створити гарні й гідні умови для медиків і пацієнтів, які тут будуть лікуватися», – зазначив Чернівецький міський голова Роман Клічук.

Фото: Роман Клічук/Telegram

Найближчим часом маршрути швидкої допомоги мають оновити, і пацієнтів з травмами розподілятимуть між медичними закладами. Травмпункт у Центральній міській лікарні планують зробити цілодобовим.

Нагадаємо, раніше у Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні відкрили онкогематологічне відділення.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано