В Україні запустили «е-Карту» послуг для ветеранів війни: що вона передбачає

Пошук
UA EN

В Україні запустили «е-Карту» послуг для ветеранів війни: що вона передбачає

Війна
29.06
14:14

Поділись новиною:

Міністерство в справах ветеранів спільно з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні розробило та запустило «е-Карту» послуг для ветеранів війни в громадах. «е-Карта» доступна на платформі «е-Ветеран».

Про це інформує С4 із посиланням на сайт Мінветеранів.

На «е-Карті» ветерани та ветеранки, їхні родини, сім’ї загиблих захисників і захисниць можуть знайти послуги, що пропонує для них держава, а також недержавні й міжнародні організації.

Користувачі мають змогу відфільтрувати таку інформацію за:

  • місцем надання послуг у областях та громадах;
  • типами послуг;
  • їхнім описом, категорією отримувачів та умовами надання.

На порталі представлені різні послуги: від психологічної підтримки, медичних програм, патріотичного виховання, мистецтва до всього необхідного для розвитку ветеранських об’єднань та підприємницьких ініціатив ветеранів. Наразі на порталі визначено 7542 послуг.

«”е-Карта” — це по суті агрегатор даних, якого бракувало ветеранській спільноті. Тепер усе, що потрібно ветеранам і ветеранкам, можна швидко знайти через свій смартфон або комп’ютер, зазначивши лише область або свою територіальну громаду. “е-Карта” — це, у першу чергу, інструмент інформування про можливості розвитку й допомоги для ветеранів і ветеранок у їхніх громадах. Водночас це єдине місце, де інформація подана простою мовою про те, що можна отримати просто тут і зараз», — говорить в. о. міністра в справах ветеранів України Олександр Порхун.

Алгоритм роботи з «е-Картою» досить простий:

  • користувач заходить на сайт;
  • відфільтровує область, громаду, тип послуги;
  • читає назву та опис опцій, що надаються в межах послуги;
  • бачить адресу, приходить, подає заяву на послугу або відразу її отримує.

У відомстві зазначають, що у випадку, якщо користувачу трапилася неточна чи неповна інформація — варто повідомити в структурний підрозділ ОВА, на який покладені функції з питань ветеранської політики.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Чернівцях для ветеранів відкрили новий Центр підтримки.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівецька міськрада вкотре передала захисникам обладнання для боротьби з ворогом
Чернівецька міська рада передала воїнам 107-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ обладнання для боротьби з ворогом. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Че...
Зеленський посмертно відзначив 12 захисників із Чернівецької області високими держнагородами
Президент України посмертно нагородив 12 військовослужбовців із Буковини орденами «За мужність» ІІІ ступеня. Про це пише С4 із посиланням на Указ Президента України №401/2024. Воїнів відзна...
Війна
03.07
10:02
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано