Футбольний клуб «Буковина» поповнився ще трьома новими гравцями: хто ними став

Пошук
UA EN

Футбольний клуб «Буковина» поповнився ще трьома новими гравцями: хто ними став

Спорт
21.06
16:46

Поділись новиною:

Футбольний клуб «Буковина» підписав контракт зі ще трьома новими гравцями. До команди долучилися: нападник Максим Гірний, центральний півзахисник Юрій Глущук та фланговий захисник Андрій Бусько.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку ФК Буковина Чернівці.

Що відомо про нових футболістів

Максим Гірний

Футболіст — вихованець львівських «Карпат». У складі «зелено-білих» на дитячо-юнацькому рівні провів 82 матчі, у яких відзначився 38 голами. У сезоні 2018/19 нападник виступав за юніорську (U-19) команду львів’ян, а з наступної кампанії залучався до поєдинків молодіжного складу «Карпат».

У 2020 році став гравцем футбольного клубу «Земплін» (Михайлівці), який представляє Словацьку Суперлігу. Загалом у складі «Земпліна» Максим зіграв шість матчів та записав у свій актив один гол та один асист. Після словацького етапу кар’єри провів сезон у складі друголігового клубу «Мункач», за який у 16-ти поєдинках відзначився дев’ятьма голами. Із сезону 2022/23 захищав кольори ФК «Епіцентр». У футболці клубу з Кам’янця-Подільського загалом зіграв 40 матчів, у яких забив 14 м’ячів.

У 2019 році Максим Гірний викликався до юнацьких збірних України U-18 та U-19. Нападник дебютував за команду U-18 у матчі проти однолітків із Чехії на міжнародному юнацькому турнірі в Словаччині, у якому збірна України здобула перемогу 2:0. Один із м’ячів у ворота суперника відправив саме Гірний. Також нападник ще двічі забивав у складі збірної України U-19 — у матчах із юнацькими командами Румунії та Естонії. Загалом за збірні України U-18/U-19 провів дев’ять поєдинків, у яких відзначився чотирма забитими м’ячами.

Угоду з 23-річним гравцем «жовто-чорні» уклали на два роки з можливістю продовження ще на один рік.

Юрій Глущук

Новий гравець розпочав займатися футболом у рідному Києві, а у 17-річному віці потрапив до системи донецького «Шахтаря». Виступав за юнацькі та молодіжну команди «гірників» із 2012 до 2018 року. В активі півзахисника — 99 поєдинків та 22 забиті м’ячі, а також один матч у Юнацькій лізі УЄФА в сезоні 2013/14 за «Шахтар» U-19, який тоді тренував Валерій Кривенцов. Перетиналися шляхи Глущука та Кривенцова й у сезоні 2015/16. Валерій Сергійович, який у тій кампанії очолив «Іллічівець», запросив півзахисника в маріупольський клуб. Усього в складі азовців Глущук провів 24 матчі та повернувся в «Шахтар», а вже в лютому 2018 року підписав повноцінний контракт із полтавською «Ворсклою». Далі в кар’єрі гравця були «Кремінь», «Рубікон», донецький «Олімпік» та нетривалий вояж у клуби Вірменії та Польщі.

Перед стартом сезону 2022/23 приєднався до футбольного клубу «Епіцентр» із Кам’янця-Подільського, за який загалом провів 51 поєдинок та записав у свій актив два м’ячі та дві результативні передачі.

У червні 2013 року Глущук дебютував у складі юнацької збірної України U-18 в матчі проти однолітків із Молдови. Юрій вийшов на поле в стартовому складі та відіграв 46 хвилин. Українці в тому поєдинку здобули перемогу з рахунком 8:0. На початку січня 2015 року головний тренер молодіжної збірної України Сергій Ковалець викликав півзахисника для участі в товариському турнірі Enda Cup, який проходив у Туреччині, проте в складі української «молодіжки» Глущук так і не зіграв жодного поєдинку.

Угоду з футболістом «жовто-чорні» уклали на рік із можливістю продовження ще на один рік.

Андрій Бусько

Новачок «Буковини» — вихованець львівських «Карпат». Із сезону 2014/15 виступав за «зелено-білих» у юнацькому (U-19) та молодіжному чемпіонатах України та загалом провів 86 поєдинків, у яких забив 12 м’ячів. За першу команду «Карпат» дебютував у сезоні 2017/18 у виїзному матчі 3-го туру проти київського «Динамо». Влітку 2018 року Андрій відправився в піврічну оренду в «Рух», а після повернення в «Карпати» зіграв за львів’ян у 9-ти матчах у рамках УПЛ.

У січні 2020 року Бусько перебрався до ще одного львівського клубу — ФК «Львів», кольори якого захищав протягом трьох сезонів. Усього в складі «синьо-золотих» провів 33 матчі, забив один гол та віддав дві гольові передачі.

Перед стартом сезону 2023/24 Андрій Бусько став гравцем харківського «Металіста», за який у минулому розіграші Першої ліги зіграв 25 поєдинків та записав у свій актив дві результативні передачі.

Основна позиція Буська — правий захисник, проте він може зіграти й у центрі та ліворуч в обороні, і на обох флангах півзахисту.

Угоду з футболістом уклали на рік із можливістю продовження ще на один рік.

Нагадаємо, напередодні «Буковина» підписала контракт із півзахисниками Данилом Голубом та Богданом Бойчуком.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Псевдолікарка виманила 50 тис. грн у буковинки на лікування сина, якого декілька місяців вважають зниклим безвісти
Жительку села Стрілецький Кут шахраї ошукали на 50 тисяч гривень. За цим фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження. Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Ч...
На Буковині двоє цивільних напали на прикордонників: одного з порушників застрелили
Уночі 29 червня на українсько-румунському кордону сталася сутичка між прикордонниками та цивільними, внаслідок чого один із нападників загинув. Про це журналістам С4 повідомив помічник начальника ...
Війна
30.06
15:34
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано