Двоє лікарів із Буковини претендують на найвищу відзнаку серед лікарів — «Орден Святого Пантелеймона»

Пошук
UA EN

Двоє лікарів із Буковини претендують на найвищу відзнаку серед лікарів — «Орден Святого Пантелеймона»

Здоров'я
20.06
15:18

Поділись новиною:

Двоє лікарів із Чернівецької області претендують на найвищу відзнаку серед лікарів — «Орден Святого Пантелеймона». Вони переможці регіонального відбору в номінаціях: військовий та цивільний медик.

Кому присуджують відзнаку та хто може претендувати — дізнавалися журналісти С4.

У фінал регіонального відбору на отримання «Ордена Святого Пантелеймона» пройшли сім претендентів. У номінації військовий медик переміг лікар-анестезіолог Чернівецької обласної лікарні Юрій Зима, а в номінації цивільний медик — завідувач кафедри дитячої хірургії та отоларингології БДМУ Олег Боднар.

«Хірург може і є центровою фігурою, але він не може один зробити операцію. Є анестезіолог, є медсестри, є санітарки, які також залучені в цю роботу. Але, як для мене, ця нагорода — це певний успіх і певний етап у житті, визнання певних досягнень», — каже хірург КНП «Міська дитяча клінічна лікарня» Олег Боднар.

Номінацію для військових лікарів започаткували у 2021 році.

«Військові виконують свою роботу на полі бою. Власне, чому ми вийшли за межі країни, бо в тому числі наші поранені лікуються за межами нашої країни, і вони дозволяють повертати їх до життя», — говорить голова Поважної ради Громадської ініціативи «Орден Святого Пантелеймона» Василь Князевич.

Кандидатів на відзнаку висувають медичні заклади, громадські організації або ж самі лікарі подають себе.

«У мирний час ця нагорода передбачала й супутній професійний розвиток. Переможці отримували як нагоду стажування за кордоном і таке інше. Грошова нагорода, яка зазвичай жертвується, тому що наші герої орденоносці особливі, і ця нагорода не тільки за професійне, а й за милосердя, за благородство душі, це за служіння народу», — зазначає голова регіональної ради «Ордена Святого Пантелеймона», генеральна директорка ДУ «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб» Наталія Гопко.

Кому присвоять Орден Святого Пантелеймона вирішить поважна рада громадської ініціативи в Києві 27 липня. Тоді ж і відбудеться нагородження.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях ремонтують два водопроводи: на якому етапі роботи
Частина Чернівців у районі вулиці Героїв Майдану залишилась без води через прогнилу трубу. Десять метрів водогону, на якому часто виникали витоки, замінили. Він забезпечував водою жителів центральної...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано