У Центрі крові в Чернівцях відзначили активних донорів

Пошук
UA EN

У Центрі крові в Чернівцях відзначили активних донорів

Здоров'я
14.06
10:15

Поділись новиною:

Щорічно 14 червня у світі відзначають День донора крові. Усі охочі цього дня можуть долучитися до донацій, які постійно необхідні як військовим, так і місцевим медзакладам. Із цієї нагоди в Центрі крові в Чернівцях активним донорам вручили відзнаки.

Більше про це — дізнавалися журналісти С4.

Сапер Ярослав Сабдаров, який розміновував території Донецької області, уже рік як став донором.

«Створення донорської бази — це дуже допомагає нашим медикам, фельдшерам, лікарям. Там (на фронті — ред.) трапляються нещасні випадки. Там хлопці не тільки з ДСНС, а й ще ЗСУ. Їм треба допомагати. Наскільки я знаю здача крові однієї людини може врятувати декілька життів», — каже Сабдаров.

Активних донорів відзначили в Чернівецькому центрі служби крові.

«Ми повністю забезпечили нашу область у компонентах крові. Ми повністю виконали мобілізаційне завдання. Завдяки співпраці саме з нашими донорами, з нашими партнерами, і це дуже важливо, адже ми намагаємось бути ближчими до донорів», — говорить директорка КНП «Чернівецький обласний центр служби крові» Анжеліка Каланча.

Буковинський державний медичний університет спільно зі студентами та колективом навчального закладу зібрали 80 літрів крові.

«80 років БДМУ — 80 літрів крові. І центр служби крові також цьогоріч відзначає 80-річчя, тому ця ініціатива була дуже важливою для того, щоб забезпечити необхідними компонентами нашу державу», — розповідає ректор Буковинського державного медичного університету Ігор Геруш.

З початку 2024 року до здачі крові долучились понад 800 людей із трьох закладів освіти Чернівецької громади.

Нагадаємо, донори у Чернівцях у день здачі крові зможуть безкоштовно користуватися громадським транспортом.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях благодійним концертом «Сила духу» вшанували пам’ять Романа Шухевича (фото)
У парку імені Шевченка в Чернівцях відбувся благодійний концерт до річниці від дня народження Романа Шухевича. На концерті збирали гроші для працівників парку, які зараз служать у ЗСУ. ...
Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 4 липня, міський голова Чернівців провів щомісячну пресконференцію із журналістами, на якій підбив підсумки роботи міста за червень. Про що говорили — розповідає С4. Зокрема, мер заз...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано