Можуть викликати отруєння: лікарі пояснили, які складники в морозиві є небезпечним для здоров’я

Пошук
UA EN

Можуть викликати отруєння: лікарі пояснили, які складники в морозиві є небезпечним для здоров’я

Поділись новиною:

Стабілізатори, емульгатори, ароматизатори, пальмова олія та інші домішки, які покращують смакові якості морозива, є небезпечними для здоров’я.

Про це журналістам С4 розповіла лікарка-гастроентеролог Валентина Васюк.

«Починаючи від стабілізаторів, емульгаторів, ароматизаторів, домішок, наприклад, глутамат натрію або пальмова олія, які покращують смакові якості, усе це жири, що використовується при виготовленні цього продукту. Це все є недобрим у плані здоров’я», – каже фахівчиня.

Як зазначає начальниця відділу безпечності харчових продуктів і кормів ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Тетяна Стефаник, з початку повномасштабного вторгнення морозиво на чернівецьких прилавках не перевіряють.

«Планових перевірок Держпродспоживслужба не здійснює у зв’язку з воєнним станом. Тому піти на об’єкт і здійснити таку перевірку неможливо. У разі скарги буде виїзд і буде здійснений позаплановий контроль», – пояснює Тетяна Стефаник.

За нормами придатність морозива, яке зберігається в морозильній камері із температурою від -18 °C до -30 °C, може зберігатися до півроку.

«Спочатку ми дивимось на морозильну вітрину. Вона повинна працювати й бути чистою. У ній має зберігатися тільки морозиво, без напівфабрикатів чи іншого. В Україні є три державні стандарти морозива, 33, 34 і 35. 33 – це чисто молочна сировина, таке морозиво вважається найкориснішим. 34 – там уже наявні плодово-ягідні суміші, місткість льоду тощо. 35 – це там, де присутні рослинні жири, тобто трансжири», – говорить начальниця відділу безпечності харчових продуктів і кормів ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

Нагадаємо, у Чернівцях на семи локаціях продають морозиво.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано