Книгу «Син блудного сина» Соми Морґенштерна презентували в Чернівцях (фото)

Пошук
UA EN

Книгу «Син блудного сина» Соми Морґенштерна презентували в Чернівцях (фото)

Культура
07.06
10:47

Поділись новиною:

У Літературному целанівському центрі відбулася перша презентація роману «Син блудного сина» Соми Морґенштерна, що вийшов друком у «Видавництві 21» в перекладі Петра Рихла. Модерував захід Олександр Бойченко.

Трилогія «Іскри в безодні» Соми Морґенштерна (1890–1976) — це захоплива епічна сага про життя міжвоєнного подільського села. Перший том з’явився друком ще в далекому 1935 році і змальовує трагедію ортодоксальної єврейської родини Могилевських, один із нащадків якої під час своїх студій у Відні «відпадає» від віри предків, одружившись із вихресткою і перейшовши в християнство.

Його син, студент архітектури Альфред Могилевський, після містеріальної пригоди, яка трапилася з ним під час віденського Конгресу правовірних юдеїв, починає зворотній шлях «тешуви» — навернення до свого єврейського коріння. У подільському Добропіллі він переживає духовне очищення і відкриває для себе свою єврейську ідентичність.

Фото: Тарас Піц

Нагадаємо, раніше ми писали, що співак гурту «ТНМК» Фоззі презентував у Чернівцях свої нові книги.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано