Оновлення військово-облікових даних у ЦНАПі: як відбувається процедура та скільки чернівчан вже скористалися послугою

Пошук
UA EN

Оновлення військово-облікових даних у ЦНАПі: як відбувається процедура та скільки чернівчан вже скористалися послугою

Війна
21.05
10:46

Поділись новиною:

Оновити свої військово-облікові дані чоловіки від 18 до 60 років можуть у декілька способів: за допомогою застосунку «Резерв+», у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, а також у місцевих центрах надання адміністративних послуг.

Як відбувається процедура та скільки чернівчан вже скористалися послугою – дізнавались журналісти С4.

За словами директора департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОВА Валентина Дунаєвського, у Чернівецькій області всі ЦНАПи готові надавати послуги з оновлення персональних даних військовозобов’язаними. Загалом над цим на Буковині працюють 177 адміністраторів, які напередодні отримали коди доступу й відповідну кваліфікацію на порталі «Дія».

«Наразі це здійснюється шляхом безпосередньо відвідування центру адміністративних послуг у порядку живої черги. Людина приходить і її спрямовують безпосередньо до того адміністратора, який може надати цю послугу», – пояснює Валентин Дунаєвський. 

Оновити дані у ЦНАПі військовозобовʼязані можуть у загальному вікні для надання адміністративно-соціальних послуг та вікні для надання послуг ветеранам та їх сімʼям.

З 18 травня у чернівецькому ЦНАПі майже 40 військовозобов’язаних оновили свої дані. З жінок цією послугою ще ніхто не скористався, а лише цікавилися.

«Були у нас черги, тому що реєстр був перезавантажений. Дуже багато адміністраторів працює по всій України, і багато людей звертаються, щоб поновлювати свої дані», – говорить директорка департаменту надання адміністративних послуг Чернівецької міської ради Тетяна Падєйська.

Щоб оновити дані у ЦНАПі, необхідні такі документи:

  • паспортні дані військовозобов’язаного (ПІБ),
  • ідентифікаційний код,
  • номер телефону, на який надходить SMS з підтвердженням,
  • електронна пошта, на яку також надходить код активації (за згодою).

«Після цього вносимо дані про фактичне місце проживання, адже оновлювати свої дані можуть як переселенці, так і люди, які перебувають тут по роботі. Друкується заява з його слів, дається йому на ознайомлення. У кінці документ підписується і відправляється в загальний реєстр», – каже заступник начальника управління департаменту ЦНАП Чернівецької міської ради Олександр Ковтун.

Після цієї процедури заявник отримує витяг про оновлення даних.

«Якщо людина вже в цьому витягу побачила, що має бронь, до прикладу, від підприємства, вона бере цю бронь, яка дійсна, йде з цим в ТЦК. Якщо людина має інші причини, щоб не бути мобілізованою, і вони не вказаний як можливість відстрочки, вона так само бере ці документи і йде з ними в ТЦК», – додає Олександр Ковтун.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, хто може перевіряти військово-облікові документи та яка відповідальність за їхню відсутність.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано