Шевченка на пивних етикетках, фантиках від цукерок та інших експонатах показали в Чернівцях (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

Шевченка на пивних етикетках, фантиках від цукерок та інших експонатах показали в Чернівцях (фоторепортаж)

Культура
09.05
17:49

Поділись новиною:

У Чернівецькому обласному художньому музеї презентували виставку творів декоративно-ужиткового мистецтва з приватної колекції Юрія Миська «В своїй хаті своя і правда, і сила, і воля…», присвячену 163-й річниці перепоховання Тараса Шевченка.

«Шевченко був оточений всенародною любов’ю ще за життя. Направду жоден народ у світі не створив такого культу своєму поетові, як це зробили ми — українці. Чи добре те, що наш народ створив культ Шевченка? Одна справа, коли культ створюють деспотові, штучно під примусом, і зовсім інша річ, коли культ виникає спонтанно, зрощений на всенародній любові», — міркує організаторка виставки, завідувачка відділу науково-освітньої роботи художнього музею Лариса Курущак.

«Із цікавих експонатів — картина із Шевченком, намальована на склі з двох сторін. Якщо дивитися на неї під кутом, то бачимо, що і в 50-х — 70-х роках минулого століття вже був 3D — ефект», — додає Юрій Мисько.

До експозиції увійшло близько 140 різноманітних тематичних предметів XX-XXI ст.: сувенірна продукція, монети, значки, вишиті і ткані портрети, книги, бюсти, пивні етикетки, фантики від цукерок, коробочки від халви, платівки, годинники тощо.

Фоторепортаж: Тарас Піц

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Чернівцях вимушеним переселенцям влаштували Великдень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано