У ЧТУ навчають водіїв тролейбусів: які умови та хто може опанувати нову професію

Пошук
UA EN

У ЧТУ навчають водіїв тролейбусів: які умови та хто може опанувати нову професію

Поділись новиною:

У Чернівецькому тролейбусному управлінні проходить навчання водіїв тролейбусів. Упродовж шести місяців досвідчені водії-інструктори навчатимуть усіх охочих.

Які умови та хто може навчатись — дізнавалися журналісти С4.

У понеділок теорія, а в усі інші дні практика. Перша група розпочала навчання в січні 2024 року. Вік потенційних водіїв від 21 року.

Віталій Рожко, який навчається на водія тролейбуса, усе своє життя працював слюсарем-електриком.

«Коли повернувся після війни, то роботи немає особливо. І вирішив сюди прийти, дізнатися чи є, наприклад, курси на водія. Тому що з дитинства мріяв працювати водієм тролейбуса. Сказали, що дійсно є курси. Так, усе записався і вже 4 місяці ходимо, вчать нас», — каже чоловік.

Іванна Кваснюк, яка так само навчається на водійку тролейбуса, прийшла опановувати нову професію, тому що водієм тролейбуса колись працював її дідусь.

«Теорії раз у тиждень, а стажування водіння кожен день. Кожен день ми приходимо сюди на майданчик. Спочатку тренувались на майданчику, а зараз нам дали добро на виїзд у місто. У нас є свій маршрут. Інструктора з нами виїжджають і ми тренуємось на певному маршруті. На теорії нам розповідають про будову, технічну будову тролейбуса. Про експлуатацію. Інший напрямок — це ПДР», — говорить жінка.

Володимир Іким працює в Чернівецькому тролейбусному управлінні 43 роки. За цей час навчив понад 60 водіїв тролейбусів.

«Жінки більш відповідальні, слухаються. Хлопчики можуть і не прийти. Їм ще треба екзамени на права здати. Хто здав, це таке, хтось може не здати теорію. Можуть дати додатково 100 годин, щоби поїхати», — розповідає інструктор.

Водійського посвідчення, щоб вивчитися на водія тролейбуса не потрібно. Відповідну категорію отримують після проходження курсу. Від початку 2024 року Чернівецьке тролейбусне управління підготувало 17 водіїв тролейбуса, з них 25% — це жінки. Наразі 38 робочих місць є вільними.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Антикорупційна ініціатива ЄС перевірила Чернівецьке тролейбусне управління і презентувала результати аудиту.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

В Україні вшановують пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу
18 травня — 80 років від депортації кримських татар, яке стало одним із найбільших злочинів радянського режиму, вчинених ним під час Другої світової війни. Про це повідомляє С4 із посиланням на Ук...
Міноборони запускає застосунок, в якому військовозобов’язані зможуть оновити свої дані: як він працює
З 18 травня в Україні набирає чинності оновлений закон про мобілізацію, згідно з яким всі чоловіки віком від 18 до 60 років протягом 60 днів, тобто до 16 липня, повинні оновити свої облікові дані. Дл...
Війна
17.05
14:38
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано