За минулу добу шахраї ошукали ще трьох буковинок: скільки коштів видурили та які схеми використали

Пошук
UA EN

За минулу добу шахраї ошукали ще трьох буковинок: скільки коштів видурили та які схеми використали

Поділись новиною:

У суботу, 20 квітня, троє мешканок Чернівецької області потрапили на гачок аферистів і втратили понад 74 тисячі гривень.

Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Зокрема, 37-річна жителька обласного центру розповіла працівникам Чернівецького районного управління поліції, що їй надійшло повідомлення в месенджері про можливість отримання додаткової фінансової допомоги. Після того, як жінка перейшла за посиланням, їй зателефонував незнайомець, який представився працівником служби безпеки банку. Співрозмовник повідомив про можливі шахрайські дії щодо карткового рахунку чернівчанки та дізнався необхідну конфіденційну інформацію. У результаті цього з банківської картки буковинки зникло понад 62 тисячі гривень.

Того ж дня жертвою шахраїв стала 35-річна жителька села Топорівці. Заявниця розповіла поліцейським, що до неї зателефонував нібито співробітник банку та намагався дізнатися конфіденційну банківську інформацію. У результаті протиправної діяльності «псевдобанкір» перерахував із картки жінки 6 тисяч гривень.

Також у пастку аферистів потрапила 49-річна чернівчанка. Під приводом збільшення кредитного ліміту на картковому рахунку буковинки, аферисти заволоділи понад 6 тисячами гривень. Зі слів заявниці, кошти були перераховані на невідомі реквізити.

За фактами шахрайства співробітники поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліцейські Буковини закликають громадян:

  • не розголошуйте конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків;
  • не довіряйте незнайомцям;
  • перевіряйте отриману інформацію;
  • не переходьте за підозрілими посиланнями;
  • не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.

Нагадаємо, 9 квітня четверо мешканців Чернівецької області потрапили на гачок аферистів і втратили майже 70 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Командир 82-ї Буковинської бригади Дмитро Волошин отримав звання «Герой України»
У День Захисників і Захисниць України президент Володимир Зеленський вручив командиру 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади полковнику Дмитру Волошину звання «Герой України». Про це п...
Війна
01.10
13:48
Як у Чернівцях відзначили День Захисників і Захисниць України (фото)
День Захисників і Захисниць України — державне свято, що відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День зах...
Війна
01.10
11:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано