Виправдовує війну рф проти України: уродженцю Буковини Василю Герелло повідомили про підозру

Пошук
UA EN

Виправдовує війну рф проти України: уродженцю Буковини Василю Герелло повідомили про підозру

Поділись новиною:

Російському співаку Василю Герелло, який родом із Буковини, повідомили про підозру. Зрадник публічно підтримує збройну агресію рф проти України.

Про це повідомляє Управління СБ України у Вінницькій області, пише С4.

За даними слідства, Герелло відкрито виступав на підтримку країни-агресора, зокрема, під час масових заходів за участю путіна на честь незаконної анексії Криму. Також у своїх інтерв’ю та публічних виступах із початку 2000-х він розповідав про «єдність братських народів» і про те, що «більшість українців за росію».

Крім того, у серпні 2023 року Герелло на запрошення військово-політичного керівництва країни-агресора виступив на концерті у військово-медичній академії ім. С. Кірова для російських бойовиків, які брали участь у війні проти України. Під час заходу він висловився на підтримку російських загарбників та героїзував їхню учать у війні проти України.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь кремля. Відтак, на підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Герелло про заочну підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 436 (пропаганда війни).

Додамо, що Василь Герелло народився у селі Васловівці Чернівецької області. Після закінчення школи навчався у Чернівецькому музичному училищі. Через рік навчання його призвали на військову службу, під час якої грав у військовому оркестрі, часто в складі оркестру в Чернівецькому будинку офіцерів.

Не завершивши навчання в училищі, Герелло вступив у Ленінградську консерваторію, після чого не повертався до України.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Буковині до 15 років заочно засудили двох колаборантів із Херсонщини.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На вулиці Жасминній у Чернівцях завершили ремонт покриття (фото)
У Чернівцях завершили ремонтувати асфальтне покриття на вулиці Жасминній. Нині її відкрили для проїзду транспорту. Про це повідомив міський голова Роман Клічук, пише С4. За сл...
Понад 10 тисяч споживачів на Буковині перебувають без світла через погіршення погоди
Мешканці Путильської дільниці через грозу і штормовий вітер залишилися без світла. На високовольтній лінії ПЛ-35 кВ Путила – Усть-Путила сталося аварійне вимкнення. Про це пише С4 з посиланням на ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано