«Сад ангельських пісень» у писанках Ольги Ровецької відкрили в Чернівцях (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

«Сад ангельських пісень» у писанках Ольги Ровецької відкрили в Чернівцях (фоторепортаж)

Культура
11.04
09:30

Поділись новиною:

Персональну виставку писанок «Сад ангельських пісень» Ольги Ровецької, за участі Віри Китайгородської, Лесі Воронюк, Наталії Арусланової та Галини Ващук презентували у Чернівецькому обласному художньому музеї.

Пані Ольга створює писанки та шкрябанки найвищої мистецької складності на курячих, гусячих, качиних, страусових яйцях, використовуючи, крім анілінових, природні барвники з відварів трав, ягід, цибулиння, адже природні барви є більш стриманими, і приваблюють гармонійними відтінками.

«Багато років тому я почула пісню Пікардійської Терції «Сад ангельських пісень». Вона мене так вразила своєю красою, а я працюю з дітками в будинку творчості в місті Сокаль, на Львівщині, що ми її малювали, уявляли, як вітер носить золоте пір’я, як той менестрель тим діткам ангельським щось розповідає. Крім того, що пісня мені подобалася, я собі уявила, яким він має бути, той сад. І я собі писала писанки. Раз написала, і подумала – а ще отак можна зробити з ангелом, а ще отак. І так воно мені саме зв’язалося, і утворилася колекція писанок із ангелами. І коли я вже мала писанок на цілу виставку, то подумала – ось вона, назва: «Сад ангельських пісень», – розповіла на відкритті виставки Ольга Ровецька.

На думку майстрині, писанки та крашанки будуть присутні в український традиції доти, доки її плекатимуть нові покоління.

Ольга Ровецька у 2023 році отримала Міжнародну премію імені Ольги Кобилянської у номінації «Серія писанок з трипільськими символами».

На виставці в художньому музеї представлені писанки, панно з вибраними писанковими орнаментами, традиційні українські прикраси – солом´яні павуки. А особливо варті уваги писанки з Маріуполя, які були відтворені з давніх малюнків. Всього в експозиції налічується майже 400 експонатів.

Фоторепортаж: Тарас Піц.

Нагадаємо, раніше ми показували, як чернівецький митець Анатолій Федірко виготовляє вітражі для головної синагоги Буковини, якій понад сто років.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На вулиці Жасминній у Чернівцях завершили ремонт покриття (фото)
У Чернівцях завершили ремонтувати асфальтне покриття на вулиці Жасминній. Нині її відкрили для проїзду транспорту. Про це повідомив міський голова Роман Клічук, пише С4. За сл...
Понад 10 тисяч споживачів на Буковині перебувають без світла через погіршення погоди
Мешканці Путильської дільниці через грозу і штормовий вітер залишилися без світла. На високовольтній лінії ПЛ-35 кВ Путила – Усть-Путила сталося аварійне вимкнення. Про це пише С4 з посиланням на ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано