Майбутні матері у Чернівцях можуть взяти у користування портативний кардіотокограф: де це зробити

Пошук
UA EN

Майбутні матері у Чернівцях можуть взяти у користування портативний кардіотокограф: де це зробити

Здоров'я
03.03
13:30

Поділись новиною:

Відтепер вдома можна контролювати стан вагітності і дистанційно передавати показники лікарю. У міському пологовому будинку №2 Чернівців майбутні мами зможуть взяти додому на користування портативний кардіотокограф.

Що це за обладнання, з якого тижня вагітності його можна використовувати та кому – дізнавалися журналісти С4.

Портативний датчик у домашніх умовах починають використовувати з 30 тижня вагітності, кажуть лікарі. За потреби майбутня мама може отримати переносний прилад раніше.

«Ми у цьому випадку маємо ті самі два датчики, які є в стаціонарних кардіотокографах. Перед нами кардіодатчик і токодатчик. Кардіодатчик визначає серцебиття, а токо – перейми. При болях жінка прикладає датчик і визначає висоту переймів і може визначити чи це пологи, чи ні. Відповідно всьому цьому навчає лікар, каже які мають бути норми», – говорить лікарка палати денного стаціонару пологового будинку №2 Марія Богданюк. 

Портативний кардіотокограф через блютуз з’єднують з додатком на смартфоні. Він рахує показники автоматично й наприкінці процедури відправляє до загальної системи, яку в пологовому будинку цілодобово відстежують медики. 

«При потребі вагітна телефонує лікарю в будь-який час. Він бачить, що жінка пройшла процедуру вдома і також дає консультації при потребі. Якщо все добре – заспокоює пацієнтку, вона й сама знає, що базальна частота серцевих скорочень у наших вагітних від 120 до 160 ударів за хвилину. Вона одразу орієнтується, що все в нормі», – каже Марія Богданюк. 

Домашня процедура відстежування стану вагітності триває 30 хвилин. Лікарі рекомендують вагітним проводити домашні обстеження зранку або ввечері, коли  у дитини найбільша фізична рухова активність.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівецькій міській поліклініці №1 запрацювала нова амбулаторія, де облаштували маніпуляційний кабінет та невеликий денний стаціонар.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях розповіли про черговий фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» і представили нову виставу (фото)
У Драмтеатрі Кобилянської відбулася пресконференція з нагоди 16 фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що відбуватиметься в Чернівцях із 23 по 27 жовтня. «Ми дуже пережив...
У Чернівцях з 18 жовтня почнуть опалювати житлові будинки
Чернівецька міська рада вирішила почати опалювальний сезон для населення з 18 жовтня. Про це повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк, пише С4. За його словами, рішення ухвалили н...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано