У шести відділах ДРАЦС на Буковині можна зареєструвати шлюб дистанційно: як це працює

Пошук
UA EN

У шести відділах ДРАЦС на Буковині можна зареєструвати шлюб дистанційно: як це працює

Поділись новиною:

У державних відділах реєстрації актів цивільного стану в Чернівецькій області можна скористатися послугами укладання шлюбу онлайн. Це дозволяє зареєструвати нову родину без присутності наречених за допомогою відеозв’язку.

Про це журналістам С4 розповіла начальниця відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у Чернівецькій області Аліна Корчак.

Послуга дистанційного укладання шлюбу доступна у застосунку «Дія». У Чернівецькій області наразі є шість відділів ДРАЦС, де можна офіційно зареєструвати родину дистанційно.

Зокрема, на Буковині такою послугою можна скористатися у Вижницькому, Кельменецькому, Сокирянському та Хотинському відділі державної реєстрації. Також шлюб онлайн можна укласти у першому та другому відділі ДРАЦС у Чернівцях.  

У застосунку «Дія» одразу є можливість оплатити державне мито, а при необхідності й урочистий обряд. А от розлучитися онлайн наразі неможливо. Важливо, що заяву на реєстрацію шлюбу онлайн можуть подати лише громадяни України.

«”Дія” недоступна на підключення до іноземців, оскільки там відбувається ідентифікація. А на рахунок інтернаціонального шлюбу онлайн, то, думаю, наразі надання цієї послуги навряд буде можливо», – додає Аліна Корчак.

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію військового з Буковини Марка Чорного, який у День закоханих одружився онлайн.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях відбулися урочистості до Дня міста (фоторепортаж)
Чернівці у першу суботу жовтня відзначають День міста. Цьогоріч святкують 616-ту річницю з дня першої писемної згадки про Чернівці. З цієї нагоди у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука ...
Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано