У Чернівецькій області на понад місяць заборонили рибалкам ловити щуку: як каратимуть порушників

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області на понад місяць заборонили рибалкам ловити щуку: як каратимуть порушників

Поділись новиною:

З 15 лютого по 31 березня на Буковині діятиме заборона на вилов щуки. У разі порушення встановлених обмежень, на рибалок очікує як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький рибоохоронний патруль.

Вказується, що заборона на вилов щуки, відповідно до нових правил, діятиме на всіх рибогосподарських водних об’єктах у зв’язку нерестом риби.

«Щука – одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів водних біоресурсів», – пояснюють у відомстві.

Відтак, щоб захистити плідники у переднерестовий та нерестовий періоди, термін заборони на вилов щуки поширюється не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності.

У рибоохоронному патрулі додають, що за незаконне добування щуки передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Крім того, порушники муситимуть відшкодовувати нанесені рибному господарству збитки. Штраф за одну незаконно виловлену щуку становить 3 468 гривень.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Дністровському водосховищі браконьєр незаконно наловив риби та раків на понад 1,4 мільйони гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано