Син загинув у день народження матері: як війна змінила життя родини Марусик з Буковини

Пошук
UA EN

Син загинув у день народження матері: як війна змінила життя родини Марусик з Буковини

Війна
07.02
14:49

Поділись новиною:

У перший день повномасштабного вторгнення старший син Уляни Марусик одружився. Після весілля Івана призвали до лав ЗСУ. Загинув 3 лютого 2023 року на Луганщині у день народження матері. 

Своєю історією Уляна Марусик поділилася із журналістами С4.

Уляна Марусик вихователька у дитячому садочку. Мати трьох дітей. 24 лютого 2022 року старший син Іван мав одружитися. 

«Я прокинулась і пішла на манікюр, і тоді вже чую, там вже кажуть, що у нас почалася війна. Ось вже у Франківську прилетіло, почалася то все. Ми вже думаємо, що робити. На 12 годину вони мали бути в РАЦСі розписуватися. Вже вінчальні батьки мали приїхати, бо то вже якісь пости були. Взагалі був хаос», – пригадує жінка.

Мобілізували Івана після весілля. Пішов на війну не вагаючись, оскільки розумів, що захист держави – його обов’язок. Певний період військовий проходив вишкіл у Житомирі, після чого його відібрали на навчання у Велику Британію, де провчився місяць.

Іван Марусик був навідником-оператором парашутно-десантного батальйону. Загинув 3 лютого 2023 року поблизу Червонопопівки на Луганщині у день народження матері. 

«Вони поїхали на поле після артобстрілу збирати поранених. Другий артобстріл розпочався, коли він вийшов з машини. Стрибнув в окоп, в який прямо потрапив снаряд», – розповідає мати загиблого.

Поховали десантника у рідному селі Кадубівці на Буковині. В Івана залишилися мама Уляна, тато Анатолій, бабусі Марія та Катерина, брат Олександр, сестра Вікторія, дружина Анастасія та син Максим, який народився у вересні 2022-го.

Торік у вересні військового посмертно нагородили орденами «За мужність» ІІІ ступеня.

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію загиблого військового з Чернівців Віталія Паращука.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано