На Буковині прокуратура стягнула з товариства й сільськогосподарського кооперативу майже два млн грн на користь громади

Пошук
UA EN

На Буковині прокуратура стягнула з товариства й сільськогосподарського кооперативу майже два млн грн на користь громади

Поділись новиною:

Прокурори зобов’язали товариство й сільськогосподарський кооператив сплатити громаді на Буковині майже два мільйони гривень. Кошти стягнули за незаконне користування земельною ділянкою в Чернівецькому районі.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької обласної прокуратури.

Наразі встановлено, що на земельній ділянці, площею 9,5 га в місті Сторожинець, розташований об’єкт незавершеного будівництва, який перебуває у власності товариства та сільськогосподарського кооперативу.

Водночас будь-яких рішень про передачу в оренду земельної ділянки, на якій розташоване вказане майно, Сторожинецька міська рада не приймала. Набувши у власність об’єкти нерухомості, право користування на земельну ділянку власники не оформили та з 2020 року використовують її, не сплачуючи орендну плату.

Відтак, прокуратура звернулася до Господарського суду Чернівецької області з позовом про стягнення з власників нерухомості безпідставно збережених коштів. Позов повністю задоволено.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Чернівецька окружна прокуратура повернула в розпорядження Заставнівської територіальної громади 33 гектари сільськогосподарської землі.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано